Наїзд “для службового користування”

Як повідомляли ЗМІ, перший заступник міністра культури Тимофій Кохан адресував предстоятелю Української греко-католицької церкви листа  з попередженням про можливість “порушення перед судом питання про припинення діяльности відповідних релігійних організацій”, мотивуючи це відсутністю дозволу міської державної адміністрації, “яка наразі відсутня” на публічні богослужіння.

У  зв’язку з тим до Мінкульту полетів запит про таке:

“1. Ким конкретно (якою посадовою особою чи то яким іншим суб’єктом владних повноважень) було ініційовано звернення керівництва Міністерства до предстоятеля УГКЦ?

2. Чи надсилалися подібні листи іншим релігійним організаціям (керівництву релігійних організацій) у період з 17.11.13? Якщо так, прошу надати копії всіх таких листів.

3. Чи надсилалися взагалі подібні листи іншим релігійним організаціям (керівництву релігійних організацій), починаючи з 2010-го року? Якщо так, прошу надати інформацію про дати та адресатів таких листів.

4. У якому конкретному порядку здійснюється Міністерством моніторинг проведення публічних богослужінь, обрядів, церемоній та наявности на них дозволів місцевих державних адміністрацій? Прошу надати копію відповідного правового акту, який регламентує таку діяльність.

5. Чи думка першого заступника міністра культури про те, що Київська міська державна адміністрація “наразі відсутня” є офіційною позицією Міністерства в цілому? В такому разі – чи вважаються незаконними всі публічні богослужіння, які проводяться релігійними організаціями (зокрема – “хресні  ходи” УПЦ МП, богослужіння у центральній частині м.Києва за участи керівників держави) у м.Києві в період відсутности КМДА?

Окремо полетів запит про підтвердження інформації про те, що наїзд на УГКЦ було інспіровано зверненням від СБУ і про надання копії того звернення.

Відповідь поки що така:

С-8 - 1

Маючи чомусь великі сумніви щодо того, що СБУ надасть “погодження” на копіювання своєї цидули, ми констатуємо, що по всіх інших питаннях відповіді нема, тому ми перепитаємо Міністерство культури. Культурно перепитаємо поки що.

3 Comments

  1. В Україні нема легітимної влади!
    Вся так звана влада тотально узурпована та політично коррумпована кримінальним синдикатом “донецкіх” та їхніми московськими боссами!
    Едина ціль їх це довести Україну до повного економічного та політичного коллапсу і потім приєднання до Россіі!

Comments are closed.