Одеський #Євромайдан віддавав податковій останні труси

Сьогодні вдень одеський Євромайдан пікетував управління внутрішньої безпеки головного управління міндоходів в Одеській області.
Причиною для пікету стала одна окрема історія учасника Євромайдану, одеського підприємця Ігоря Коваленка та багато дуже схожих ситуацій, з якими щодня стикаються представники малого та середнього бізнесу.

10 грудня в офісі компанії Ігоря Коваленко відбулося дійство, яке давно вже охрестили “маски-шоу”. Формальною підставою для нього була начебто насплата податків, а фактичною – відмова підприємця брати участь у корупційних схемах.
В результаті “операції” з офіса була вилучена оргтехніка та фінансова документація, внаслідок чого останні дні року підприємство було позбавлено можливості працювати.

30 грудня відбувся суд, який встановив, що майно вилучено безпідставно і зобов’язав податківців його повернути.
Натомість податківці “включили дурочку” і всіляко тягнуть гуму, аби лише не виконувати постанову суду.

Одесити принесли податківцям “останні труси” або наочно продемонструвати реальний рівень обдираловки зародків україського середнього класу:

По ходу з’ясувалося, що головне слідче управління – то такий режимний об’єкт куди заходять лише за перепустками

Серед учасників пікету також був підприємець, який постраждав “гамбузом”: він орендує офіс по сусідству із Ігорем Коваленком і його документацію податківці прихопили з собою просто заразом. Він досі не може її отримати, тому що “тривають слідчі дії” та “на підставі таємниці слідства”.

Більше фото у фейсбуці

Ввечері, як і щодня по буднях, одеський Євромайдан зібрався біля Дюка.
Обговорювали подальші плани самозахисту від свавілля податківців та інших каральних органів.
Готувалися до участі у Форумі Євромайданів в Харкові.
Співали. Готували нові акції.
Далі буде більше…

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.