Розлючені тернополяни пікетували обласну міліцію

Близько сотні городян згуртувалися удень 20 січня перед будівлею обласного управління МВС. Люди вимагали, аби їм озвучили мету відправки силовиків із Тернополя до Києва у ніч на 20 січня. А також назвати особу, яка віддала відповідний наказ.

Аби вгамувати обурених тернополян, до них вийшов заступник начальника профільної структури Василь Облещук. Правоохоронець зазначив, що не володіє інформацією, яку вимагали оприлюднити пікетувальники. Натомість така заява міліціонера лише сильніше розлютила активістів.

 

– Будь-яка передислокація спецпідрозділів відноситься до грифу “Таємно”, – каже Василь Облещук. – Хто віддавав наказ на відправку міліціонерів до Києва, я не знаю.

Не добилися від заступника начальника обласної міліції відповіді і депутати міської та обласної рад. Сам же пікет тривав понад півгодини. Люди не бажали розходитися без почутої від правоохоронця інформації. За усім цим, до речі, осторонь слідкували із десяток міліціонерів.

Зрештую, пан Облещук зазначив, що затребувану інформацію тернополянам все ж нададуть, якщо будуть із їхньої сторони офіційні письмові запити.

– Ми цього не робитимемо, адже усе, що хотіли запитати – запитали усно, – пояснив журналісту “20 хвилин” депутат обласної ради Степан Барна. – О 17-й годині ми проведемо на Театральному майдані чергове віче. На нього закликаємо прийти начальника обласної міліції, щоби уже він відповів перед громадою на їхні запитання. Якщо ж він нас проігнорує, то ми о 17.30 знову прийдемо сюди. Так ми робитимемо доти, поки нас не почує міліція!

ДЖЕРЕЛО

 

1 Comment

Comments are closed.