Український Дім вночі взято протестувальниками. На даху знайдені набої

Сьогодні, 26 січня, протестувальники приблизно о четвертій ранку вперше зайняли одну з урядових будівель – Український дім. Журналіст Інформаційного агентства “Поряд з вами” побував там о сьомій ранку. Скло при вході розтрощене, багато битого скла валяється на підлозі. Сходи та місце перед входом густо засипані піском.

Як повідомив заступник командира афганської сотні, при огляді будівлі було виявлено, що двері архівосховища музею міста на четвертому поверсі зламані. За даними охорони, сигналізація спрацювала об одинадцятій, а афганці увійшли в будинок приблизно о четвертій ночі. Про зламані двері був складений акт.

Також нам було повідомлено, що при обстежені даху були знайдені натоптані місця, та, ймовірно, три ліжки снайперів. Там же були знайдені набої.

На дверцятах горища охоронці показали багато слідів від кульок – вірогідно, пневматичної зброї: “Бавилися-тренувалися”. Також на снігу, біля сходів на горище, лежали розкидані візитівки Федерації баскетболу.

Один з охоронців повідомив, що при обстеженні куполу слідів снайперів виявлено не було, але це зрозуміло, тому що купол підсвічується прожекторами.

При обстежені даху разом із журналістами, охоронці радили не підніматися у повний зріст. І дійсно, як з цього будинку, так і будинків за барикадами вся площа та вулиця Грушевського як на долоні.

Працівники Українського дому повідомили, що він має підземні комунікації, як старовинні, та і нові – виходи до Урядового будинку, Ради та Маріїнки.

Олекса Ярославцев,
ІА “Поряд з вами”

http://www.poryad.com/?p=22532

ФОТО:

ukr_6

ukr_5

ukr_4

cherdak

http://bilozerska.livejournal.com/805363.html

Також відео 5 канаду

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair