Очевидне-неймовірне. Звідки взялися “87 відсотків підтримки дій президента” у Збройних силах

Мабуть ви пам’ятаєте про оприлюднене на сайті Міністерства оборони одкровення міністра Павла Лебедєва про те, що “87 відсотків, тобто переважна більшість особового складу підтримали дії Президента України”.

Ясна річ, Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” не міг пройти повз такої цікавої інформації, не поцікавившись що і як. Тож ми спитали МОУ про таке:

“…чимало коментаторів у суспільстві ставить під сумнів зазначену цифру, посилаючись, зокрема, на відсутність відомостей про методологію проведення дослідження.

Враховуючи викладене, у зв’язку з занепокоєнням правозахисної спільноти можливістю втягування Армії у політичне протистояння, для уникнення поширення неправдивих чи то викривлених відомостей про діяльність ЗС України та ситуацію в них, прошу Вас надати (на наведену електронну адресу) повну інформацію про методологію і результати дослідження, зокрема:

– про те, ким проводилося опитування

– про час проведення опитування,

– про вибірку опитування та можливу похибку,

– про те, як саме було сформульовано питання, що ставилося перед респондентами,

– про співвідношення підтримки дій Президента у різних родах військ та у різних краях України”

Відповідь Міністерства оборони до вашої уваги:

Міноборони

Тобто “відсотки” нібито є, але “дослідження не проводилися“.  А далі додумайте самі (с).

2 Comments

  1. Так Копаниця О.В. – це бувший генерал, якраз до недавна – колишній начальник Головного управління виховної роботи Збройних Сил України (та його видозмінами в назві), де якраз і народжуються проекти подібних Звернень. А взагалі, ще б цікаво було побачити результати цього “дійства” за окремими категоріями: молодші офіцери (мол.лейтенант – капітан), старші офіцери (майор – полковник), вищі офіцери (генерали – адмірали) та окремо, тих військовослужбовців, які не забезпечені житлом за місцем своєї служби!

Comments are closed.