Звернення ІІ Форуму Євромайданів до народів та урядів країн ЄС, США та Канади

Майже три місяці український народ захищає своє право на свободу, демократію та власну гідність. У цій боротьбі вже пролилася кров, проте режим Януковича і далі продовжує репресії. Він вчинив численні злочини проти власного народу та міжнародного права, в тому числі узурпацію влади, захоплення заручників та незаконне захоплення власності, в тому числі іноземних інвесторів. Надані цьому режиму міжнародні кредити були переважно розкрадені. При тому більшість награбованих коштів українські державні злочинці вивезли до Ваших країн, тим самим експортуючи до вас організовану злочинність та цинічні порушення елементарних норм людської моралі.

Ми цінуємо щиру і послідовну підтримку нашої боротьби з боку громадських організацій, урядів братньої Польщі, Канади і країн Балтії та солідні заяви і холоднокровні маневри з боку інших урядів. Проте ми висловлюємо деяке нерозуміння того, чому ці інші уряди ретельно уникають будь-яких реальних кроків щодо тиску на діячів злочинного нелегітимного режиму Януковича, зокрема, будь-яких реальних адресних фінансових санкцій. Подібна бездіяльність виглядає особливо дивною на фоні рішучої політики економічного тиску та військового шантажу з боку Росії.

Ми боремося за свою країну, і ми свідомі власної відповідальності. Наша справа – права, і український народ все одно переможе, незважаючи на будь-які перепони. Ми віримо, що наша боротьба є важливою не тільки для нас, що справа України – це зараз справа для кожної чесної і вільної людини. Встановлення в Україні жорсткого тоталітарного режиму створить нові загрози для світової демократії. Закликаємо до системного та глибокого підходу у розумінні і репрезентації руху спротиву в Україні; до більш тісного налагодження контактів з регіональними майданами та громадськими організаціями, що визначають зараз політичну ситуацію в Україні. Ми вважаємо адресні фінансові та візові санкції проти керівників злочинного режиму та олігархів ефективним засобом сприяння демократизації в Україні.
Ми віримо у моральну силу Європи, у велич цивілізації об’єднаного Заходу, у майбутню духовну єдність всього людства. Саме за це ми зараз боремося – разом з усім, що є чесним і гідним у людстві!

(ухвалено робочою групою “Суб’єктність форуму Євромайданів” 15 лютого, проголосовано 16 лютого, в Одесі)

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

4 Comments

  1. Ну если амеры и нейжопы к нам сунутся тогда мы вас аайлвйнов точно прикончим

  2. Цілком пидтримую це звернення до парламентарів світу , вони вже так давно живуть за іншими правилами, що не взмозі були досі зрозуміти тип мислення кримінального злочинця й намагалися з ним про щось там вести перемовини ! нарешті до деяких з них почало доходити ЩО ЯВЛЯЄ СОБОЮ нинішня укр влада!Та чи не запізно? Я вважаю. що нам під силу самим з цим упоратися! Але треба трохи грошей для початку реформ й непогано було б арешт рахунків буквально 5-6 осіб з “сімьї” й цього досить. Слава Укпраїні й українцям! Ми горда й самодостатня нація, деяким европейцям ще треба вчитися в нас !

  3. не, ну можно просто написати геть антинародний режим – криваву банду януковича
    воно приблизно так виглядає
    “При тому більшість награбованих коштів українські державні злочинці вивезли до Ваших країн, тим самим експортуючи до вас організовану злочинність та цинічні порушення елементарних норм людської моралі. ” – це означає закид до чужих правоохоронців що вони злочинці
    бо відмивання награбованого – це злочин
    це з тієї ж серії про злочинну криваву банду
    або це можна довести – і тоді це переслідується за законом
    або не можна – і тоді нема про що казати
    в такій редакції це доволі вбого як на мене
    +заклики до чужих урядів натиснути на свій треба завжди формулювати обережно і чітко нмд, інакше не дуже виглядає, причому з декількох аспектів
    “відродження морально сильної Європи” – це типу як за часів Наполена? :)
    ну я не знаю коли ще вона була морально сильною
    “у майбутню духовну єдність всього людства. Саме за це ми зараз боремося ”
    це теж непогано :)

  4. Це створює економічні незручності для США, особливо для ЄС, бо санкції треба провести до провладних злодіїв – інвесторів ЄС. Для влади України немає іншої мрії, ніж побільше награбованого вивезти. Їх сім’ї вже давно там.
    ЄС навіть не посмів помахати пальчиком кривавому Азарову.

Comments are closed.