Ярослав Сватко: Повторюється 2004: Москва поспішає оголосити те, чого нема

“Комсомольська правда”, у тій версії, що для Росії, сьогодні поспішила повідомити про напад і захоплення Верховної Ради  “бойовиками Майдану”.  І навела репортаж про подію.

Це зайвий раз підтверджує російський слід у тому, що відбувається в Україні. Сценарій передбачав одне, а вийшло щось зовсім інше. Але Москва задалеко від епіцентру подій, адміністратори сайту не встигли зорієнтуватися, що не все відбувається так, як планували у ФСБ, і тому, в призначений час прозмістили заздалегідь підготовлений репортаж. Зараз цього матеріалу на сайті немає, але він зберігся завдяки власнику “живого журнаду” v-n-zb.livejournal.com та скріншотам, вчасно зробленим  з сайту “Комсомолки”.

KP-false

Майдан виявився дисциплінованим, і на провокацію з “оголенням” оборони Верховної Ради не піддався. Не піддався тому, що в тій ситуації було важливо, щоб вдень зібралась Верховна Рада і відкрився легітимний шлях до проголошення позачергових виборів. Або не зібралась в достатній кількості, і вина за це лягла на тих, хто не з’явився на роботу, визначену мандатом нардепа. Виявляється, провокаторів на Майдані все ж менше, ніж розраховувала Москва, і тому плани ФСБ не проходять. У 2004-му вони завчасу поздоровляли Януковича з перемогою. Зараз завчасно “захопили” Верховну Раду. Але Україна – не Росія, і тому плани, написані російськими сценаристами, тут дають збої. І хоч скаржаться росіяни, що “події в Україні  відбуваються занадто швидко”, насправді їх плани ламаються, бо написані не для українців. Вони цього не розуміли в 2004-му, не розуміють і зараз.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.

1 Comment

  1. Дякую! Читаєш і мороз по жкірі. Україна переможе попри всі плани внутрішніх і зовнішніх ворогів! Слава Україні!

Comments are closed.