Донецьке побоїще: героїзм ультрас та безкарність тітушок.

Сьогодні Донецьк здається нарешті прокинувся.

Ще вчора, на, як назвали місцеві активісти Євромайдану – підготовчому мітингу, було присутньо близько двох тисяч людей, що для Донецька є дуже багато.

Сьогодні ж результат взагалі перевершив себе – 10 тисяч! І це не партійні активісти, а звичайні жителі Донецька. Прапори України майоріли на всій площі Леніна.

Вигуки “Слава Україні – Героям Слава” весь вечір розривали вечірній Донецьк.

Такого місто ще не бачилj. Роками залякані українці Донецька сьогодні здається вперше вийшли зі своїх кухонь та протестували проти сепаратизму та політики Путіна. Це було дивовижно.

Але, не все пройшло гладко, мітинг проти війни та сепаратизму намагалися зірвати проросійські активісти частина з яких завезена з сусідньої – Ростовської області. Про це знає практично все місто, але чомусь не донецька міліція, та не донецьке СБУ.

Після закінчення мітингу радикально налаштовані російско – радянські тітушки прийнялись бити людей з жовто – синьою символікою та силою забирати у них прапори та різну атрибутику, нащо не було ЖОДНОЇ реакції міліції.

Так звісно, міліція влаштувала кордон між мітингуючими, проте його було явно не достатньо.

Тоді не стерпівши такої наруги над державними символами Ультрас Шахтаря починають фізично оборонятись від знахабнілих тітушок і стягують більшу частину радянсько – російських тітушок, даючи можливість українцям вийти з небезмечної зони.

Ультрас голими руками та в численній меншості чинили опір переважаючим тітушкам, які мали травматичні пістолети та біти, які подастовали з автомобілів, що були припарковані біля площі. Тітушки доставали біти, до речі, на очах у донецької міліції. Донецька міліція не знайшла нічого в цій ситуації ніж – посадити ультрас в автозак та відправити до Ворошилівського РУВД, де на кожного з ультрас був складений адміністративний протокол.

Жодного з тітушок затримано не було.

Так звісно, в цій ситуації міліція витягнула ультрас з нелегкої ситуації вивізши їх, проте дивним залишається факт, що тітушок донецька міліція не затримує.

Після побоїща на площі, тітушки на вулиці Артема зупинили швидку, яка доставляла пораненого до шпиталю та почали вимагати розкачуючи автомобіль швидкої, від лікаря дати їм пораненого на “розправу” і витягнули носилки з без свідомим активістом Євромайдану. Двох активістів Євромайдану, що намагались зупинити кровопролиття тітушки побили – бо ті на їхню думку бандерівці. В решті решть зусиллями лікаря та водія швидкої автомобіль с постражджалим відпустили до лікарні, де з хлопцем будемо вірити все буде добре.

А тітушки продовжать своє алкосвято беззаконня в центрі Донецька, яке, як і сьогоднішнє побоїще знову не побачить міліція.

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.

1 Comment

Comments are closed.