У Тернополі працюють російські спецслужби?

Агресори приділяють інформаційній війні не менше уваги, ніж фінансуванню бандформувань на Сході.

Тернопільський сайт - вдала інформаційна акція російських спецслужб

Не секрет, що поряд із реальними військовими діями на сході України не менш запекла боротьба ведеться в інформаційному просторі. Щодня в ЗМІ та Інтернет викладаються тисячі повідомлень про останні події і, як не прикро, переважна більшість таких новин пишеться зовсім не з метою донести до людей об’єктивну інформацію. Імідж Тернопільщини в цій інформаційній війні з російської точки зору вже давно сформований – це один із закоренілих форпостів озвірілих «бандерівців». Ця думка постійно насаджується в голови росіян, і, на жаль, багатьох українців, яким не випадало нагоди хоч раз побувати в нашій області.

Будь-яка людина, котра думає російською і захоче довідатися про наш край, скориставшись інтернет-пошуковиками, обере зручний для себе в мовному плані «Городской портал Тернополя». На жаль, мовою нацменшин, хоча б поляків чи росіян, котрі живуть в області, не пише жодне інше Інтернет-видання.

І що почитають про наше рідне місто і про нас, «оголтелих бендеровцев» відвідувачі te.ua? Давно вже тернополяни звикли до сенсаційних і провокаційних статей місцевих «акул пера», але наповнення «Городского портала» б’є всі рекорди. «Мужчин-беженцев не пускают на Тернопольщину, отправляя на смерть», «Начался сезон трупов», «Тернопольские военные приехали домой без ничего», «Дороги ломают машины», «Обычного русского хотят посадить за решетку», «Власти спаивают тернопольцев в тяжелые времена». Про наше місто складеться враження такого собі занедбаного, аморального бандерівського притону.

Кожна стаття містить хоча б невелику порцію жовчі на адресу української влади, наших правоохоронців та армії, або ж просто громади Тернополя. Розрахунок вірний – таким новинам пересічний користувач повірить з більшою вірогідністю, ніж дикій істериці про бандерівців, які живцем їдять немовлят. А осад від форми подачі залишається, і він явно не на користь тернополян та й, загалом, Західної України.

Що ж представляє собою «Городской портал Тернополя»?

Проведеним журналістським розслідуванням з’ясовано, що він є нічим іншим як вдалим проектом російських спецслужб, спрямованим на створення в очах жителів південно-східної України та громадян РФ негативного іміджу як місту Тернополю та його жителям, так і, взагалі, формування українофобських поглядів. Практично усі матеріали сайту відповідають основним напрямкам сучасної російської інформаційної політики стосовно України.

У контактних даних на сайті зазначена адреса редакції порталу – вул. Поштова 16, якої у м. Тернополі не знайде жоден таксист. До редакції сайту входять: директор – Крупін Олександр Вікторович, провідний журналіст Кабанова Світлана Юріївна та журналіст Постриган Максим Олександрович.

Через знайомих татар в Криму вдалося з’ясувати, що Крупін Олександр Вікторович, 18.06.1984 року народження, проживає у Севастополі по вул. Поштова, 16. Навчався у відомому розпліднику агентів російської розвідки -Чорноморському філіалі Московського державного університету ім. М. Ломоносова. А інших «членів редколегії» колеги-журналісти з інших регіонів України взагалі не знайшли. Або вони фейкові, або живуть у відродженому «єдіном і нєдєлімом».

Подальше журналістське розслідування виявило аналогічні за дизайном і наповненням сайти «Городской портал Кировограда» та «Городской портал Севастополя». За характером публікацій «Городской портал Кировограда» схожий із «Городским порталом Тернополя», у статтях на «Городском портале Севастополя» російська влада визнається законною в АРК, а події на Донбасі повторюють риторику пропагандистської машини Росії. До їх «редакційних колегій» входять двадцятирічна дружина Олександра Крупіна – Марина Гапонова та її батько Василь Володимирович. Риторичне питання, відповідь на котре дає зрозуміти, що тут замішана служба російської зовнішньої розвідки: «Навіщо жителям Севастополя (!) створювати недешеві новинні сайти для висвітлення на них життя далеких Тернополя та Кіровограду?» Впевнений, що і в інших містах України діють схожі сайти, створені на замовлення окупантів нашої держави. Українці! Будьте уважні!

Ще одне з наболілого. Основним спонсором зазначених антиукраїнських ресурсів виступає «Городской портал Тернополя». Хто ж фінансує цей проект російських спецслужб? Виникає закономірне питання до тернопільських підприємців, які замовляють рекламні оголошення на цьому сайті. Виходить, що у той час як одні українці бойкотують російські товари та віддають останні гроші на підтримку збройних сил, інші фінансують інформаційну війну проти власного народу.

Джерело

1 Comment

Comments are closed.