В Харків повертається Кернес та незаконний примус

У вівторок, 17 червня, в Харків повертається після тривалого лікування міський голова Геннадій Кернес. І разом з ним повертаються численні повідомлення про незаконний примус бюджетників. Працівників шкіл, дитсадків та жилкомсервісу змушують за свій кошт їхати в аеропорт на 14:30 зустрічати міського голову.

Нам прийшли повідомлення з 28 джерел, включно з такими, що не вимагають анонімності, про те,  що по місту збирають мітинг підтримки Кернеса.

На дитячі садки та шкоди спущена рознарядка вивести 4-5 людей, в основному – технічний персонал, технічок, прибиральниць і пр. Практично в усіх районах в учбові заклади дзвонять з районних відділів освіти і в усній формі просять прислати людей.

Про це повідомило багато людей, які відмовляються виходити. Про будь які погрози адміністративними санкціями не йдеться. “Погроз немає. Все добровільно-примусово, як у старі радянські часи.” – пише наш інформатор.

Звертаємо увагу, що йдеться про те, що люди залишатимуть роботу в робочий час. Про те, що це незаконно – ми писали неодноразово. Навіть, якщо ті, хто виходить, дійсно хочуть привітати повернення Кернеса. Бюджет складається з податків всіх громадян України і призначений не для фінансування мітингів за міського голову.

Такі плакати готують для бюджетників, як нас інформували.

BqRiXnrCYAAQ5rK

“…туда (в аэропорт) принудительно сгоняют бюджетников.” Любимое предприятие” Харьковчан КП “Жилкомсервис” будет там однозначно и эта информация проверена. У меня возникает закономерный вопрос к директору “Жилкомсервиса” на каком основании ваши сотрудники в рабочее время не находятся на своем рабочем месте!?” – Дмитро Марінін, депутат Харківської міської Ради

Ми завтра також поїдемо в аеропорт і подивимося на цих бюджетників. Далі буде.

Нащо нам нова Україна з старим примусом?

Наталка Зубар

* * *

Діяльність з протидій незаконному примусу Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” здійснює за підтримки European Endowment for Democracy.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair