Заграли для України

У п’ятницю 27 червня в рамках Європейського Стадіону Культури у Ряшеві, відбувся концерт “Граємо для України”. Він був присвячений усім людям, які загинули в боротьбі за волю України. На сцені виступили артисти з Польщі та інших європейських держав.

Глядачі могли подивитися зокрема такі дуети: T. Love і White Lies (Велика Британія), Kayah i Idan Raichel (Ізраїль), Jamal і The Toobes (Білорусь), Misia Ff та Mr. Avant-Garde Folk Arto Tuncboyaciyan (Вірменія), Mela Koteluk з Леною Kaуфман i Lunivers (Росія/Франція). Концерт закінчився спільним виконанням пісні ансамблю Mad Heads “Є надія”. Нехай слова пісні “Podaj rękę Ukrainie” польсько-українського колективу Taraka віддадуть значення і символіку згаданого заходу.

Ще не вмерла Україна

Gorące serca, choć dookoła sroga zima,
Zmarznięte usta, okrzyk wolności się zaczyna,
Co dziś powstało, niech żyje wiecznie i nie zginie,
Ty nie stój obok i podaj rękę Ukrainie.

Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina,
Kiedy razem, jesteśmy jak rodzina,
Jest nadzieja, co wiecznie przypomina,
Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina.

Gdy twój przyjaciel, co w wielkiej znalazł się potrzebie,
Wyruszył w drogę, która poprowadziła ciebie,
Idź ramię w ramię, a przyjaźń wasza nie przeminie,
Nadeszła pora, by podać rękę Ukrainie.

Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina,
Kiedy razem, jesteśmy jak rodzina,
Jest nadzieja, co wiecznie przypomina,
Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina.

Kiedy przyjdzie czas na bal, jak po nocy dzień,
Wtedy będziesz niczym brat, to nie sen.

Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina,
Kiedy razem, jesteśmy jak rodzina,
Jest nadzieja, co wiecznie przypomina,
Szcze ne wmerła, ne wmerła Ukraina.

Андрій Сидор

 

 

 

1 Comment

  1. https://www.facebook.com/militarysecretsrussia
    Скільки мертвих українців вартують військові секрети Росії?

    Чому Україна не Швейцарія!
    20 років нам впарювали, що Україна не може бути Швейцарією бо український народ якийсь не нормальний, паталогічно дибільний і т.д.
    Але до української армії мобілізовані селяни, робітники, бідна (а значить розумна) інтелігенція та їхні діти. І не мобілізовано жодного БІЗНЕСМЕНА, жодного ВЛАСНИКА ЗАВОДУ, жодного КЕРІВНИКА БАНКУ, жодних МЕНЕДЖЕРІВ СЕРЕДНЬОЇ І ВИЩОЇ ЛАНКИ, жодного ПОЛІТИКА, жодного ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ, жодного АДМІНІСТРАТИВНОГО КЕРІВНИКА ЧИ ЇХНІХ ДІТЕЙ.
    Повірте на слово НАРОД УКРАЇНИ тільки би вітав коли б у важких боях під Слов’янськом отримав поранення син Ющенка, син Шуфрича взявши в руки жменю гранат кинувся з криком УРА під ворожий танк, син Валерії Гонтарєвої вчинив героїчний подвиг під Краматорськом закриваючи своїм тілом кулеметну точку ворога, другий син Валерії Гонтарєвої десь загинув в полях Луганчщини і т.д. – ЦЕ ШВЕЙЦАРІЯ. Навіть дочка Ложкіна мала честь взяти в руки ЗБРОЮ і захищати фінансовий статус в цій державі її батька. Якщо ж розглянути закони Ізраїлю то дочка Ложкіна була би призвана на службу.
    І так!
    Як зробити Україну Швейцарією?
    Дуже просто.
    В українській армії мають нести службу всякі магнати нафтові, газові, олійні, горілчані, пивні, банкові, регіональні, мєсні і їхні діточки – ЦЕ Є ШВЕЙЦАРІЯ.
    Завтра Верховна Рада України приймає Швейцарський закон про армію, згідно якого, в Українську армію почергово призиваються всякі депутати і усі інші держслужбовці та їхні діточки І УКРАЇНА НА ПОЛОВИНУ ШВЕЙЦАРІЯ чи ІЗРАЇЛЬ.
    Вони не хочуть воювати самі, вони не хочуть використати військові секрети Росії – нехай дохне бидло. Все одно воно передохне чи від хвороби, чи від жалюгідної бідності, чи від безробіття…

Comments are closed.