“Майдан” навчав інформаційної безпеки

У приміщенні регіонального Інформаційного Центру “Береж.інфо” в четвер, 24 липня, відбувся тренінг з інформаційної безпеки для активістів громадських рухів та журналістів Бережанщини. Тренер – виконавчий директор ІЦ «Майдан Моніторинг» Володимир Ханас, розповів про основні засади убезпечення себе та своїх обліковок у Всемережжі, навів приклади та провів консультації з використання інтернет-сервісів соціальних мереж.

В.Ханас застерігає: «Хочу повторити загальновідомі, але маловикористовувані речі: не ведіть інформаційну війну проти себе і України, не панікуйте і не розповсюджуйте інформацію від людей, котрих не знаєте ОСОБИСТО. Пишіть лише про те, що бачили самі. Не фейкуйте  і нефейковані будете! І головне: ЗАБУДЬТЕ про такі ресурси як  російські домени, антивіриси Касперського, усілякі Вконтактє, Однокласнікі та пошта на МейлРуОсобливо це стосується державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Їхнє використання Вами несе безпосередню загрозу Вам особисто і є загрозою безпеці України!»

Наступним кроком буде навчання на всеукраїнському тренінгу, після якого тренери ділитимуться досвідом з представниками місцевої влади.

Захід відбувся з ініціативи Бережанської МГО«Рідне місто».