СБУ Тернопільщини застерігає любителів Одноклассніків…

Управління Служби безпеки України в Тернопільській області звертає увагу громадян на те, що з 1 серпня п.р. в Російській Федерації вступає в силу нове антитерористичне законодавство, яке надає ФСБ можливість без рішення суду отримувати практично усі особисті дані користувачів інтернет-ресурсів, що зареєстровані в РФ.

Зокрема, на вимогу представників зазначених російських державних структур власники поштових серверів, блог-хостингів, форумів та соцмереж будуть зобов’язані надавати дані щодо усіх логінів та електронних адрес своїх користувачів, списки їх контактів, відомості про кількість, об’єм і адресатів переданих повідомлень. Очевидно, що вказаний крок навряд чи допоможе російській владі боротись зі справжніми терористами, котрі не надто схильні до спілкування на форумах та в соцмережах. У той же час, враховуючи триваючу агресію Росії стосовно нашої держави, нові повноваження надають ФСБ можливість здобувати  наявну у всесвітній мережі інформацію щодо подій в Україні та в подальшому використовувати її на шкоду інтересам національної безпеки.

У зв’язку з цим просимо усіх краян бути максимально обережними у ході спілкування в мережі інтернет, особливо на теми, що стосуються ходу проведення антитерористичної операції у східних регіонах: дій та переміщень українських військ, наміри та маршрути доставки гуманітарних вантажів, інформація щодо конкретних осіб, які допомагають силам АТО тощо.

Усім громадянам, які турбуються про безпеку особистої інформації, рекомендуємо утриматись від використання інтернет-ресурсів російської доменної зони, у першу чергу поштових скриньок та соцмереж, для обміну важливими відомостями.

Будьмо пильними, щоб через власну необізнаність та необережність не дати ворогам української державності зайвий козир у боротьбі проти нашого народу.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області 

Коментар від ІЦ ” Майдан Моніторинг” : попри певні технічні зауваження до тексту, не можемо не визнати, що  наші  пропозиції щодо інформаційної безпеки країни отримують адекватну реакцію…

2 Comments

Comments are closed.