Міський голова Полтави та його заступник викручували руки журналісту

Людмила Волошина, кореспондент газети “Іскра простих людей” та Полтавського громадського телебачення, разом з  Богданом Зв’ягольським, котрий є керівником Полтавського громадського телебачення, вчора ввечері  випадково стали свідком ДТП, в яку потрапив міський голова Полтави Олександр Мамай. Кореспондент підійшла до місця ДТП щоб взяти коментар і почала фотографувати. Однак Олександр Мамай, його перший заступник В’ячеслав Стеценко і ще один чоловік, котрого Людмила не впізнала, наблизились до Людмили, почали хапати її за руки і викручувати їх, намагаючись забрати у дівчини фотоапарат.

Людмила Волошина
Людмила Волошина. Фото Ігор Кіянчук

На допомогу дівчині прибіг Богдан, котрий знаходився поруч, і буквально видер її з рук чоловіків, один з яких, котрого не впізнали, біг за ними і кричав, що вони не мають права проводити фото- та відео- фіксацію події. Людмилі розбили її сонцезахисні окуляри, пошкодили фотоапарат. На тілі дівчини медична експертиза виявила сліди фізичного впливу.

http://youtu.be/GkmXq0YuzrE

За фактом події відкрито кримінальне провадження котре внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч.1 Статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Нагадаю, що міський голова Полтави Олександр Мамай систематично не з’являється на засідання суду по справі   незаконного виділення землі своїй пасербиці не зважаючи на ухвалу суду про примусовий привід.

Виникає також питання до працівників ДАІ, чому вони не намагались виконати рішення суду, не кликали на підмогу працівників інших підрозділів МВС. Адже вони не могли не знати про цю резонансну справу. Схоже система МВС досі живе “по понятіям”, а не по закону.

Ігор Кіянчук

 

About Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан