Віктор Гарбар: «Так Вы горцы или нация позора?». Чи є українці ксенофобами?

Одними з найбільш характерних особливостей Українського народу споконвіку були добродушність, гостинність і національно релігійна терпимість. Представники інших народів завжди дружньо сприймалися Українським соціумом. Українці завжди допомагали тим, хто шукав на наших теренах Волі.

Однак, у зв’язку з останніми подіями на сході України, українці стали менш толерантними, більш агресивними щодо представників інших націй та народностей. Зокрема, деякі українські ЗМІ все частіше і частіше розміщують матеріали про чеченських бойовиках в зоні АТО та їх численних звірствах. Зовсім не замислюючись про достовірність такої інформації а також про юридичні та моральні наслідки своїх дій.

Адже представник будь якої національності на стороні терористичних угрупувань «ДНР» та «ЛНР»,— це насамперед,— злочинець. А вже потім,— українець, росіянин, вірменин, або чеченець.

А представник тієї ж національності, що захищає Україну від бандитів та російських агресорів,— це її повноправний і повноцінний громадянин. Права і свободи якого, передусім національні та культурні, не можуть бути порушені.

Є такий відомий вислів «хто сіє вітер, пожне бурю». Українці,— нація вільних людей,— не має права ставати, навіть в умовах війни, хай і не оголошеної,— нацією ксенофобів. Ми мусимо бути вдячними всім громадянам України всіх національностей за їхнє служіння нашій Державі. Ми мусимо поважати гідність цих людей і не допускати подібних проявів «патріотизму»: ось такий от плакат можна було нещодавно побачити на головній площі у Харкові. Що це? «Ярость блаґородная» ©, чи навіяна кремлівською пропагандою, завдяки банальному невігластву, ксенофобія?

10525830_805419969476878_533856239108384327_n 10538054_1504499063118976_8372951624002316860_n

Сподіваюсь, що українці не стануть пішаками в улюбленій кремлівськими сатрапами грі «розділяй і володарюй». Певен, що в Україні ніколи не буде погромів за національною ознакою.

Але поява таких плакатів та неакуратні репортажі деяких ЗМІ вимагають зберігати пильність…

А на сам кінець,— оце відео:

http://youtube.com/watch?v=fPWfXDe9Hgg

 

 

European_Union

Ця публікація була створена за підтримки Європейського Союзу. За зміст цієї публікації повну відповідальність несе Віктор Гарбар. Зміст цієї публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

Європейський Союз об’єднує 27 країн-членів, які вирішили поступово об’єднати свої знання, ресурси та долі. Протягом 50 років свого розширення вони разом побудували простір стабільності, демократії та сталого розвитку, водночас утверджуючи культурне розмаїття, толерантність та індивідуальні свободи.

Європейський Союз прагне розділити свої досягнення та цінності з країнами та людьми за межами своїх кордонів

11 Comments

  1. оце відкриття. дружньою нацією були тоді, коли і всі–за совка. а ниньки–зазирніть на будь-який форум: ціла нація перетворюється на нацистів та дияволовклонників, про що самий вурдалак Бандера не мріяв. та й то–за його часів принаймні люд був переважно неписемний. тепер же–дебіли з трьома вищими освітами та жодною звивиною. ще й пишаються, що прославили націю фашистським гагаканням. мерзота.

Comments are closed.