Біженців з Донбасу шахрайським чином відправляють з Криму в Сибір

Наші монітори в Криму повідомляють

Монітор 1.
Масово відправляють біженців з Донбасу до Російської Федерації “через Краснодар”. Нічого крім магічного слова “Краснодар” людям не кажуть. Далі вони всі опиняються на Колимі і подібних віддалених просторах.
Більшість поки не панікує, бо тупо не вірить втаємниченим, хто каже, куди їх відправлять. А місцеві, які щиро ненавидять біженців, їм про це в більшості не кажуть.
Місцеві, які раді окупації РФ, щиро вважають їх зрадниками Росії, і кажуть, що вони мали лишатися вдома і захищати міста від хунти.

Монітор 2.
В легальних таборах біженців місцеві вимінювали задешево коштовності та оргтехнику, іноді навіть за ліки. А на тих що покинули табори, замість порадіти що люди вирвались і мають шанс якось влаштуватись, створюють, за виразом мого знайомого, полювання “як на негрів в Арізоні”. Себто стучать, здають, закладають. Бачив оголошення про “сдам квартиру” – з припискою “не для біженців”. Певним парадоксальним чином, неприйняття донбаських біженців викликано не тільки лихою пам’яттю про знущання донбаської еліти з кримчан, але й тим що їх сприймають як малоросів, недоросіян. У багатьох головах це сумісні параграфи. А взагалі кримська ситуація просто є каталізатором нижчих інстинктів в населення, а це лише часний прояв.

Нагадуємо, що ІЦ “Майдан Моніторинг” продовжує моніторинг дотримання політичних прав в Криму.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

Comments are closed.