Визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями

Сьогодні в Українському кризовому медіа-центрі відбулась прес-конференція на тему: “Визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями”.

Першим спікером була Dr. Лада Рослицькій – експерт з міжнародного права і безпекових відносин Канада/США. Яка пояснила всю важливість визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

На жаль, наш другий спікер Тарас К. (ім’я змінене в цілях безпеки) не може бути присутній через значне погіршення із здоров’ям. 2  місяці він зазнавав тортур в Краматорську. Проте, в своєму інтерв’ю, яке він дозволив використовувати на прес-конференції, розповів про ситуацію на Сході. Про те, хто там насправді воює, якими методами вони користуються і чому варто називати їх терористами.

Третій спікер – Олена Рибак – дружина закатованого Володимира Рибака, депутата міської ради Горлівки. Вона, не звертаючи увагу на небезпеку для свого життя, знайшла в собі сили розповісти про те, яким чином терористи пов’язані із смертю її чоловіка.  Володимир Рибак перший підняв питання щодо того, що воюють не лише ополченці, а що на Сході діють міжнародні терористичні організації,які фінансуються з-за кордону.

 

Запис заходу можна переглянути за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=08kPW1kmYhQ – українською.

https://www.youtube.com/watch?v=kl4YeJiVlxA – англійською.

 

Організатор прес-конференції – Євромайдан SOS.