СБУ моніторитиме порушення на виборах разом з громадянами

СБУ створила Інтернет-ресурси для фото та відеодоказів про порушення під час позачергових виборів до Верховної Ради України

Як повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, у забезпеченні законності, демократичності та безпеки виборчого процесу Служба безпеки України покладається на широку взаємодію із громадським сектором.
«Ми розраховуємо, що люди до нас звертатимуться, а ми запевняємо, що жодне таке звернення не залишиться без належної уваги» – наголосив Лубківський.
Вчасно отримана СБУ інформація про можливі порушення під час голосування на виборчих дільницях, спроби дестабілізувати ситуацію, перешкодити вільному волевиявленню громадян України, втрутитись в роботу виборчих комісій забезпечить оперативне й професійне реагування на такі протиправні дії.
СБУ оприлюднює електронні адреси Інтернет-ресурсів, куди неурядові організації, мобільні групи громадських спостерігачів, волонтери, журналісти, небайдужі виборці можуть викласти фото та відеоматеріали із доказами таких порушень.
Ці ресури почнуть працювати з 7 ранку у неділю 26 жовтня ц.р. – у день виборів.
golos2014.com
golos2014.com.ua
golos2014.kiev.ua
golos2014.org.ua

Зазначені доменні імена привласнені одному ресурсу, на якому буде міститись посилання “поскаржитись”.
Після входу до поля скарг, з’являтиметься форма, до якої необхідно внести ПІБ, номер телефону, електронну поштову адресу,номер дільниці, де зафіксовано порушення, та вказати додаткову інформацію.
За допомогою панелі “додати файл” є можливість «причепити» ФОТО та ВІДЕО файли.
Доступ до цих ресурсів матиме лише оперативний підрозділ СБУ, що гарантує анонімність тих, хто звертається.
СБУ негайно реагуватиме на такі сигнали, вживатиме заходів спільно з іншими силовими відомствами.