“Майдан. Мистецтво спротиву”. 12-го листопада у Львові

10708489_863876230318751_6055742279837886143_oШановні Львів’яни і гості міста!

12 листопада 2014 року продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч”, ГО “Громадська варта” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди із 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

12 листопада 2014 року демонструється документальний фільм Антіна Мухарського “Майдан. Мистецтво спротиву” (2014)

Жанр: документальний, історичний
Країна: Україна

Кінокомпанія: Український культурний фронт, Союз вольних художників “Воля або смерть”
Режисер: Антін Мухарський, Ірина Новосаденко
Актори: Антін Мухарський, Іван Семесюк, Олекса Манн, Андрій Єрмоленко, Матвій Вайсберг, Данило Ковжун, Олексій Шемотюк, Олександр Заклецький, Дмитро Жила

Сюжет:
Мало кому відомий, але доведений документально факт — вогонь української революції запалили митці! Саме вони 1-го грудня на Банковій кинули перші коктейлі Молотова, саме вони почали активну фазу протистояння на вул. Грушевського 19 січня. “Страшні екстремісти” від мистецтва, музики, архітектури знаходились в гущині усіх революційних подій, ба навіть більше, прогнозували їх у своїх творах і мистецьких проектах.
“Мистецький барбакан” – унікальний арт-об”єкт та революційна фортифікаційна споруда позначена на мапі антитерористичної операції під номером 92 була поміщена в зону обстрілу трьох снайперів. Саме там упродовж революції вирувало мистецьке життя, саме там у часи бойових дій готувалися запальні суміші, катапульти, требушети та бойові обладунки. Саме там гуртувалися творчі відчайдухи перед виходом на барикади, саме там відпочивали вони після боїв. Народження модерної української нації співпало з народженням нової естетики та нових форм мистецького буття.
Динамічний монтаж, унікальні факти та хронікальні кадри, свідчення очевидців, відверті емоції та культурологічний аналіз, а головне – особливий погляд на події в центрі української столиці, виводять українських митців у розряд світового авангарду протестного мистецтва.
Фільм розрахований на широку глядацьку аудиторію.

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.
Адміністрація

Контакт: “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, Юрко Антоняк, 0503706632, jurkoant@gmail.com

Подія у Фейсбуці – ТУТ