Різдво у Карпатах: подвійна порція магії

M12_14_Big_1У святковому «Маршруті №1» креативна команда «Дня» продовжує взятий курс на посилення «внутрішньої української інтеграції»

Тобто, на глибше пізнання місць, міст і регіонів нашої країни, кожен з яких є унікальним і може поділитися з  іншими своїм «культурним скарбом». Ми вже досліджувати Суми, Миколаїв, Одесу, Волинь з неочікуваних і цікавих ракурсів, і отримали численні позитивні відгуки від їхніх мешканців. Але це лише початок. У свіжому глянці – у фокусі Карпати, а якщо точніше – Різдво у Карпатах. Подвійна порція магії.

«Мені здається, у кожному регіоні можна відсвяткувати Різдво, попутно більше дізнавшись про цю місцевість. Але поки свої традиції Різдва не «наросли», де традиція була придушена і почасти зруйнована радянською владою, хочеться бути там, де збереглися ці автентичні зразки, варті наслідування, і де збереглися великі поклади енергії, яка зараз дуже потрібна нашому суспільству. Для мене Карпати – це містичний світ, – пише у своїй традиційній вступній колонці головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Очевидно, що Карпати – це не лише туризм, не лише лижі. Хоча все це має додаватися з любов’ю до цього краю. Не заздрити Словаччині чи Швейцарії, а просто посеред такої чудової природи творити свій світ. А Різдво для цього – прекрасна нагода. Я з великою радістю відчуваю це повернення українців до Різдва».

Про Карпати можна говорити багато. Тож у різдвяному «Маршруті» команда «Дня» підготувала найцікавіше. Тут ви знайдете інтерв’ю з Мар’яною Садовською – про бажання доторкнутися до джерела традиції, і  з Антоном-Святославом Гріном – головним героєм стрічки Олеся Саніна «Поводир». Хлопчик, який мешкає з родиною в Детройті (США) розповідає про українську родину, зйомки у фільмі та українське Різдво. Також у свіжому глянці автори «Дня» підготували  неймовірну історію астрономічної обсерваторії «Білий слон», «склали» туристичний рюкзак любителям зимових походів у гори, розшукали особливі рецепти місцевих страв, зробили добірку найгучніших колекцій з карпатськими мотивами від світових дизайнерів та ТОП-5 різдвяно-новорічних книг.

Також на сторінках «Маршруту» читайте історії про «свої Карпати»  від письменника Тараса Прохаська, співачки Руслани Лижичко, послів різних країн в Україні. І, звичайно – традиційна інфографіка. Цього разу на тему «Зроблено у Карпатах».

І це далеко не все, що очікує вас на сторінках нового «Маршруту №1». Запитуйте 27-й випуск глянцевого щомісячного додатку «Дня» «Маршрут №1. Різдво у Карпатах» у кіосках преси вже 26 грудня  або замовляйте на сайті «Дня».