Українську діаспору в США просять підтримати законопроект про підтримку незалежності України дзвінками до конгресменів

 В американському конгресі зареєстрований законопроект “Підтримка незалежності України”  (Ukraine freedom support act) у версії H.R. 5782. Аби цей законопроект був прийнятий, ініціативна група діаспорян просить допомоги українців в США. Потрібно подзвонити своєму конгресмену та попросити підтримати Ukraine freedom support act. Голосування буде проводитися в найближчі дні, тому важливо дзвонити зараз.

 Цей законопроект визначить Україну як основного союзника США поза НАТО (major non-Nato ally), допоможе зменшити залежність України від російського газу, надасть допомогу українським переселенцям та війську, та посилить санкції на Росію. Законопроект запропонований когресменом Робертом Менендезом у вересні 2014 року, і свідчить про бажання американців допомогти Україні чинити опір російській агресії, що дестабілізує Європу і загрожує всім свободолюбивим людям.

Сотні волонтерів в США вже третій тиждень беруть участь в кампанії по лобіюванню цього законопроекту. Вони телефонують своїм конгресменам та відвідують їх офіси, спонукаючи їх стати на підтримку законопроекту H.R. 5782.

Ініціатори кампанії тепер звертаються до українців, щоби вони повідомили своїм родичам та друзям в США про шанс надати підтримку законопроекту щоденними дзвінками до конгресменів. Достатньо п’ятихвилинного дзвінка на день. Всі інструкції можна знайти на сайті pass2828.org. Додаткова інформація є також у події у фейсбук.

 Додаткова інформація. Законопроект був зареєстрований у двох версіях – H.R. 2828 та H.R. 5782. Саме остання версія була зареєстрована в Конгресі, тому кампанія проводиться на її підтримку.

 Інформація про каманію англійською:

http://euromaidanpress.com/2014/11/26/usa-activists-launch-pass2828-campaign-to-stop-the-war-in-ukraine/

 Контактна особа: Анастасія Рибицька, Razom for Ukraine

anastasiia.rybytska@razomforukraine.org

10822485_854919164530209_1765058084_n

1 Comment

  1. Дуже добре, що законопроект зареєстрували в американському парламенті! Дай Бог, закон підтримають та приймуть! Це дуже важливий крок в світовій політиці! Здобуття Україною незалежності від Росії, це багаторічні сподівання українського народу, пов’язані з багатьма намаганнями Росії знищити, зламати націю, зробити своїми рабами. Дякувати Богові, та поколінням українців, які поклали свої життя за незалежність України, виборюючи по краплинці свою свободу, залишаючи в історії людства сліди боротьби та героїзму! Слава Україні!

Comments are closed.