XIV міжнародний джазовий фестиваль JAZZ BEZ 5-14 грудня

10813596_10204433242323802_2134205298_o

Грудень – це час, коли падає перший сніг, а дві країни – Польща та Україна – живуть джазом. Jazz Bez –це десять днів джазу по обидві сторони українсько-польського кордону: традиційного та авангардного, світового та українського, елітарного та доступного.

5-14 грудня міжнародний джазовий марафон Jazz Bez об’єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Організаційним серцем Фестивалю буде Львів.

За 14 років на фестивалі грало більше 1000 джазистів

Jazz Bez – транскордонний джазовий марафон. Це десятки нових міжнародних проектів, сотні музикантів, тисячі меломанів, безліч кілометрів. Родзинка J.B. – поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінґ, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі джаз) та імпровізаційної музики.

Jazz Bez – багато якісної, розумної, експериментальної, емоційної музики від виконавців з цілого світу. І, звичайно, традиційні джем-сейшени.

 

Музика свободи на звільнених від війни територіях

Щороку до Фестивалю приєднуються нові міста. Однак, у 2014-му особливо важливими центрами джазової музики стають Слов’янськ та Краматорськ. Для людей, що пережили страх війни, Музика Свободи звучатиме з іншим смислом.

Окрім концертів польського, українського та кримськотатарського джазу у звільнених містах Сходу, ми власним коштом приймемо 10 музикантів з території АТО, щоб всі вони могли відвідати концерти колег, майстер-класи JazzBez та взяти участь у трьох концертних джемсейшенах. Вже в 2015-му ці джазмени стануть кістяком JazzBez-середовища на звільнених землях Сходу –у Краматорську та Словянську».

Цьогоріч кращі представники польського, українського і, зокрема, кримськотатарського джазового кола, які щороку мандрують джазовими трасами від Вроцлава до Харкова, потраплять до Слов’янська і Краматорська.

 

9 грудня у Харкові в рамках фестивалю JAZZ BEZ відбудеться  благодійний концерт – збір  коштів на  проведення  фестивалю на звільнених територіях. 

 

Початок концерту – у 19.00 в культурному центрі «Інді».

 

               «Dominika Rusinowska Quartet» (PL)

 

                           Dominika Rusinowska —скрипка

                           Mateusz Gawęda —фортепіано

                           Jakub Mielcarek —контрабас

                           Jozef Rusinowski —барабани 

 

Молодий проект народився 2012 року внаслідок пошуків скрипачки у джазовій та експериментальній музиці. Учасники квартету є випускниками музакадемій Кракова та Катовіце.

Квартет виконує твори сучасних джазових композиторів та власну музику. Тут можна віднайти відлуння джазових традицій, інтерпретованих в індивідуальний спосіб, та сучасної музики. Для музикантів «Dominika Rusinowska Quartet» є найближчою інтенсивність джазу 60-их років,зокрема творчість таких світил, як: Eric Dolphy, Matthew Shipp, John Zorn, Zbigniew

Для квартету є характерним акустичне звучання та експерименти.

 

Довідки за телефоном: +38-066-765-26-04