У Донецькій та Луганській області буде проведено низку віківишколів

В рамках реалізації освітніх ініціатив громадської організації «Вікімедіа Україна»у регіонах України найближчими днями відбудеться низка віківишколів з основ редагування Вікіпедії у Донецькій та Луганській областях.

Протягом 20–22 січня 2015 року буде проведено низку віківишколів на півночі Донеччини та Луганщини, а саме у Старобільську, Сєвєродонецьку та Краматорську. Про це інформує блог ГО «Вікімедіа Україна»

Віківишколами є тренінги з основ редагування Вікіпедії, що проводяться для залучення нових дописувачів до редагування Вікіпедії та інших проектів Фонду Вікімедіа. Під час віківишколів усі присутні матимуть можливість дізнатися основні факти про Вікіпедію, її функціонування, поставити свої питання та отримати практичні знання з редагування вільної енциклопедії.

Ця серія віківишколів стала можливою після успішного проведення віківишколу 13 грудня 2014 року у Маріуполі, який зацікавив багатьох громадських активістів з інших міст Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем українських урядових сил.

Віківишколи триватимуть близько трьох годин з перервами та складатимуться з чотирьох частин:

  1. Презентація ГО «Вікімедіа Україна» та її проектів;
  2. Теоретична частина (історія виникнення Вікіпедії, система самоорганізації спільноти та основні правила вільної енциклопедії);
  3. Теоретико-практична частина (ознайомлення з вікірозміткою);
  4. Практична частина (створення нових або редагування вже існуючих статей).

Деталі щодо проведення віківишколів:

  • 20.01.2015, 13:00 м. Старобільськ, вул. Комунарів, 35 (Старобільська районна державна адміністрація);
  • 21.01.2015, 11:00 (час попередній) м. Сєвєродонецьк, пр-т. Радянський, 59-А (Технологічний інститут Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля);
  • 22.01.2015, 18:00 м. Краматорськ, пр-т. Миру, 9 (креативний простір «ВІЛЬна ХАта»).

За умови попередньої реєстрації вхід вільний. За можливості, учасники мають із собою взяти ноутбуки.

 

Джерело: блог Громадської організації «Вікімедіа Україна»