Високопосадовий дипломат Представництва ЄС відвідав у лікарні постраждалих під час теракту(ФОТО)

24 лютого 2015года, Беренд де Гроот, керівник програм співробітництва Представництва ЄС, зустрівся в Харкові з місцевими активістами, які брали участь у марші в неділю, під час якого був здійснений теракт, що забрал життя 4 невинних людей – активіста харківського Євромайдану, фізика Ігоря Толмачова, оперуповноваженого сектору кримінальної міліції Первомайського РВ ГУМВС України в Харківській області, підполковника Вадима Рибальченка, 15-річного хлопчика, учня школи для обдарованих дітей Данила Дідика та 18-річного студента Харківської Академії міського господарства Миколи Мельничука.
Дипломат Представництва ЄС взяв участь у панахиді по офіцеру міліції пану Рабальченко, а після відвідав у місцевій лікарні постраждалих під час теракту міліціонерів батальйону «Харків-1». Пан де Гроот поспілкувався з хлопцями, висловив свою підтримку і солідарність з ними та побажав якнайшвидшого одужання.
Було дуже приємно і показово, що молодий міліціонер спілкувався з Дипломатом англійською мовою. Ось такі хлопці – розумні, освічені, патріотичні – і повинні скласти кістяк нової Української міліції! Хлопці почуваються задовільно, оскільки в більшості своїй витягнуті, хоча деяких ще чекають додаткові операції, але при цьому вони тверді духом і сповнені рішучості. Що правда – не обійшлося без непорозумінь. Під час спілкування пана де Гроота з потерпілими, в палату зайшов головлікар поліклініки і наказав залишити приміщення. Він запросив відвідувачів у свій кабінет і там розповів про те, що робиться для якнайшвидшого одужання хлопців і сказав, що приходити в палату, не повідомивши його, не можна. Хочеться вірити, що цей дивний інцидент не пов’язаний зі станом лікарні та небажанням керівництва допускати туди журналістів, щоб приховати якісь махінації з коштами на ремонт. Можливо, це внутрішні правила.
Поки я чекала приїзду делегації до лікарні, у вестибюлі розговорилася в жінкою. Їй 80 років, вона пережила Другу світову війну, в Запорізькій області. Її розповідь мене здивував. «Навіть німці» – сказала вона, – «які випалювали всі будинки в селах, всю худобу, птицю, навіть вони не чіпали нікого з людей … А тут. Ось де фашисти, страшно-то як » – мені стало моторошно від її слів і від того, як зараз складно нашим старим.
Але, дивлячись в ці чисті очі молодих хлопців, відчуваючи їх настрій, розумію, що майбутнє у нас є і воно світле і чисте.
Слава Україні!

Мілена Ковальська

Вчорашній (23 лютого) коментар Представництва ЄС щодо вибуху у Харкові:

Ми у Представництві ЄС були шоковані, коли дізнались про вчорашній терористичний акт у Харкові під час мирного маршу з нагоди трагічних подій минулого року. Ми висловлюємо наші щирі співчуття сім’ям жертв, офіцера Вадима Рибальченко, громадського активіста Ігоря Толмачова та п’ятнадцятирічного хлопця.
Ми також бажаємо швидкого одужання тим, хто був поранений.
Не лише харківське, а й усе українське громадянське суспільство втратило одного зі своїх кращих представників – пана Ігоря Толмачова, одного з головних організаторів харківського Євромайдану. Ми вшановуємо його внесок у будівництво Європейської України та просування європейських цінностей.
Не лише Україна, а й Європа запам’ятає його як справжнього та щирого Європейця та Українця, який поклав життя задля кращого європейського майбутнього своєї держави.
Ми впевнені, що цей неприпустимий акт насилля об’єднає весь Харків у боротьбі з подальшої дестабілізацією.

1-30
1-31
1-7
1-6
1-18
1-16 1-15 1-13 1-11
1-20
1-29
1-21
1-27
1-24
1-22
1-29
1-3