Лондон – 24.02.15 – Протест: Музика проти війни

24 лютого 2015  українська громада в Лондоні провела черговий протест проти агресії Росії біля резиденції Премєр-міністра Девіда Кемерона (10 Downing Street), закликаючи британський уряд надати військову допомогу Україні та застосувати жорсткіші санкції проти Росії та російськиї олігархів. Активісти Лондон Євромайдан вітали рішення Британії направити військових тренерів та гуманітарну допомогу в Україну. Але зважаючи на порушення Росією мінських домовленостей і подальшу агресію, українці вимагають подальших дієвих дій, в тому числі надання захисної зброї та застосування болючих санкцій.

В цей раз протест набув особливого формату. Дякуючи ініціативі народної артистки України Марії Бурмаки, українці в Лондоні спробували достукатись до британського уряду через пісню. Виливаючи свій біль та переживання за долю країни та її захисників в слова, українська виконавиця та активісти Лондон Євромайдан намагались звернутись до Прем’єр-міністра Девіда Камерона. Даний захід привертав увагу багатьох британців та туристів, які висловлювали свою підтримку Україні.

http://www.youtube.com/watch?v=KJA-KA82FjE&feature=youtu.be

Також в суботу 21 лютого в Лондоні і в неділю 22 лютого в Манчестері відбулися благодійні концерти на підтримку українських військових за участі Марії Бурмаки та багатьох інших талановитих виконавців. Завдяки пожертвам відвідувачів на концертах зібрано біля 10 тисяч фунтів, які волонтери переведуть на допомогу українським військовим.

Примітки:

  • Сформована українською громадою група “London EuroMaidan” є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести та збір коштів, починаючи з листопада 2013 р.
  • Лондон Євромайдан організовано пункт прийому допомоги українським військовим, що працює щоденно в Лондоні за адресою 154 Holland Park Avenue. Фінансова підтримка від лондонців витрачається на закупівлю медикаментів та амуніції, та доставляється українським військовим через волонтерів. 
  • Започатковано кампанію #boycottrussian з метою економічної ізоляції Росії і підтримки України в її боротьбі із військової російською агресією
  • Більш детальну інформацію про Лондон Євромайдан можна знайти на веб-сайті: www.saveukraine.co.uk
  • Twitter @ londonmaidan
  • Facebook: https://www.facebook.com/london.maidan
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair