Молоді лідери вчились упереджувати та вирішувати конфлікти на III Школі Лідера «Відповідальна молодь»

Про те, як вирішувати конфлікти і які вони взагалі існують говорили сьогодні, 5 лютого, у Школі Лідера «Відповідальна молодь». Тренінг провела директор програм міжнародної громадської організації «Дім свободи України» Тетяна Бібік.
Усі учасники цьогорічного проекту, безперечно, є лідерами, кожен у своїй сфері. Та цей переконливий плюс інколи може затьмарити здоровий глузд і звичні дискусії переростають у серйозні протистояння. Та, як зазначила Тетяна Бібік, конфлікт не завжди є негативним явищем, а скоріш навпаки. Адже в такому процесі з’являється можливість почути і проаналізувати протилежні вашим погляди і в результаті знайти компроміс.
І, чи не вперше, тренінг став відкритим діалогом. Учасники ділилися власним досвідом розв’язання конфліктних ситуацій та спільно шукали вихід із ще існуючих.
Звичайно, не можна було оминути увагою найбільший існуючий конфлікт — протистояння на сході України.
— Почуту інформацію можна застосувати негайно. Практичність тренінгу просто зашкалює, — ділиться враженнями учасниця навчання, аспірантка Української академії банківської справи Аліна Височина.
Природа конфліктів наскільки різна, що збагнути її досить важко. Та після тренінгу абсолютно кожен зрозумів, що боятися їх точно не варто.

Діяльність проходить в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.