Учасники зборів викладачів, випускників та студентів ПолтНТУ вимагають відсторонення від посад керівників університету

Відбулись чергові відкриті збори  викладачів, випускників, студентів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, з метою проаналізувати хід виконання резолюції, поточні дії керівництва вишу та рівень викладання після звільнення багатьох викладачів архітектурного факультету. На збори були запрошені представники прокуратури та МВС, котрі, на жаль, не з’явилися.

20150429-DSC_2066

Виступаючі відзначили посилення адміністративного тиску на студентів та аспірантів. Так звільнений викладач Артур Ароян розповів, що адміністрація вишу примушує студентів підписувати додаткову угоду до чинного контракту, за якою зростає вартість навчання.

20150429-DSC_2068
Артур Ароян
WP_20150429_10_17_07_Pro_highres
Скан-копія першої сторінки студента ПолтНТУ
додаток  до договору
Скан-копія додаткової угоди

Як не важко зрозуміти, пункти 4.3 та 4.4 цієї додаткової угоди суперечать п. 4.2 Договору, котрий фіксує вартість оплати за весь період навчання. Також цікаво, що юридично сумнівну додаткову угоду підписує не ректор університету, а перший проректор-проректор з науково-педагогічної роботи Коробко Б. О.

Також нинішні студенти констатували гостру нестачу викладачів і, як наслідок, погіршення рівня викладання. Студенти вимагають поновлення на роботі звільнених викладачів та висловлюють недовіру завідувачу кафедри основ архітектури Ніколаєнку Володимиру Володимировичу.

Присутні на зборах стверджують, що знайшли плагіат в дисертації пана Ніколаєнка В. В. та повідомили про це компетентні органи.

Обговорили присутні також хід слідчих дій, котрі проводяться на підставі відкритого кримінального впровадження за статтею 191 Кримінального кодексу України. На їх думку слідство відбувається з порушеннями, слідчий не сумлінно виконує свої обов’язки.

Присутній на зборах полковник міліції начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив присутніх про хід слідства за кримінальними провадженнями, котрі відкриті за скаргами присутніх, пояснив відсутність представників слідчих органів на зборах та запросив присутніх на щотижневий круглий стіл.

Присутніх на зборах проінформували про те, що в Кабінеті Міністрів України готується розпорядження, котре дозволить провести комплексну перевірку Полтавського технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

Учасники зборів одноголосно прийняли наступну резолюцію:

Адміністрація Президента України

Кабінет міністрів України

Міністерство освіти і науки України

Голові Полтавської обласної державної

адміністрації Головку В.А.

Голові Полтавської обласної ради

Вороні П.В.

РЕЗОЛЮЦІЯ

відкритих зборів викладачів, випускників, студентів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка

Ми глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася в нашому університеті. Незважаючи на розпочаті слідчі дії по відношенню до ректора Онищенка В.О. та його оточення на чолі з проректором Коробком Б.О., вони досі продовжують керувати університетом та чинити свавілля. Звільняються працівники, зачищається документація, студентів примушують підписувати договори про збільшення суми контракту.

Усе це відбувається на фоні тотального занепаду якості освітнього процесу на Архітектурному факультеті внаслідок звільнення провідних викладачів з особистої неприязні Онищенка В.О. Усі намагання студентів зустрітися з ним особисто (як з ректором Державного навчального закладу і як з депутатом Обласної ради) у передбачений чинним Законодавством спосіб були безрезультатними.

Продовжуючи керувати університетом, ректор вчиняє тиск на викладачів, впливає через свого заступника Коробка Б.О. на свідчення працівників ПолтНТУ у кримінальних провадженнях, які ведуться Слідчим відділом Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області. Ці факти викладені у листі, який додано до Резолюції.

Просимо вжити передбачених чинним Законодавством заходів для відсторонення від своїх посад ректора Онищенка В.О. та проректора Коробка Б.О. на час слідства, а також під час підготовки і проведення перевірки Державною інспекцією навчальних закладів діяльності керівництва ПолтНТУ

Із повагою,                                                                                                                     Оргкомітет зборів

Громадський порядок під час зборів забезпечувало Громадське формування “Полтавська Січ”

20150429-DSC_2080
Члени Громадського формування “Полтавська Січ”

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”

Фото та відео автора.

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан