Пригода на вулиці Шевченка у Харкові (фото, відео) Оновлено.

Мене зірвали по тривозі. Повезли на місце події.

На жаль, ми приїхала дещо запізно. Все, що відбулось, все вже відбулось.

Не відразу, але я знайшов потерпілого. Роздивившись навколо, впізнав знайомих. Поспілкувався з офіцерами Київського РВ УМВС України в Харківській області, отримав формальну згоду на зйомку. Офіційних коментарів від офіцерів міліції я не отримав, старшого так і не знайшов, слідчий був заклопотаний. От же, офіційний коментар шукатиму на офіційному сайті.

 

Що вдалось з’ясувати. На вулиці Шевченка, що у Харкові, автівка, яку ви бачите, «підрізала» велосипедиста.

IMG_0013

З автівки вискочили люди з міліцейськими кийками та зброєю і почали атакувати велосипедиста. Велосипедист, зрозуміши, що його життю та здоров’ю є безпосередня загроза, намагався скористатись таксівкою, в яку встрибнув через відчинене скло. Нападники вчинили кілька пострілів. Водій таксівки втік. В таксівку вдерлись нападники, велосипедист застосував газовий балончик. Нападники відступили. І їх забрала інша автівка.

В цей час, якісь невстановлені особи ромського вигляду порізали усі чотри колеса автівки, що атакувала велосипедиста…

Фото з з місця події.

IMG_0023 IMG_0024 IMG_0025 IMG_0027 IMG_0028 IMG_0030 IMG_0031 IMG_0017 IMG_0018 IMG_0019 IMG_0022

Поки я шукав старшого, або особу, що може дати коментар стосовно події, я дізнавсь про те, що біля залізобетонного паркану, навпроти місця події, був знайдений пістолет.

Також, я знайшов потерпілого у пригоді, а також жінку, яка прибула на місце події, бо автівка, що атакувала потерпілого, була використана, на її переконання, у викраденні її чоловіка. Та жінка прибула на місце події раніше за мене і встигла зафільмувати щось, що зацікавило слідство. Опісля запису її інтерв’ю, вона у супроводі офіцерів міліції відбула до Київського РВ УМВС для копіювання її відео та інших слідчих дій.

 

Відверто кажучи, я не певен, що зрозумів причини пригоди. Однак, мене дуже непокоїть, що винуватцями пригод,— як з велосипедистом, так і з жінкою, чоловіка якої викрали і місцезнаходження якого й досі не відомо, називають «Східний Корпус».

 

Автівка нападників

Інтерв’ю з потерпілим

Інтерв’ю з жінкою, чоловіка якої викрав «Східний Корпус»

 

Віктор Гарбар,
ІЦ «Майдан Моніторинг»

 

P.S.

Днями у Харкові сталась пригода. Яку пов’язують зі «Східним Корпусом».

Як на мене, треба покласти край в цій історії. Або «Східний Корпус»,— то підрозділ МВС, або то є НЗО. Бо ще трішки, і у Харкові почнеться істерія…