У Харкові відкриється виставка масштабних моделей «Світ у мініатюрі»

Afisha_IIWW Models6 травня у Музеї історії Харківського національного університету радіоелектроніки відкриється виставка масштабних моделей «Світ у мініатюрі», присвячена 70-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сама виставка проводиться в рамках VI Міжнародної науково-практичної конференції «Україна у світових війнах ХХ століття», яка проходитиме 13–15 травня 2015 року на кафедрі українознавства Харківського національного університету радіоелектроніки за співучасті кафедри соціально-гуманітарних наук факультету права та масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ.

На виставці представлені різні масштабні моделі військової техніки часів Другої світової війни (Радянського Союзу, Великої Британії, Німеччини, Японії, Фінляндії тощо) та української військової техніки сил АТО. Зокрема, відвідувачі зможуть побачити моделі: винищувача Ла-7, на якому літав тричі Герой Радянського Союзу І.М. Кожедуб; МіГ-3, на якому літав тричі Герой Радянського Союзу О.І. Покришкін; винищувача Bf-109G-6, на якому літав кращий німецький ас часів Другої світової війни Е. Хартманн, а також багато інших. Крім моделей авіації також будуть представлені експонати і бронетанкової техніки.

Урочисте відкриття виставки масштабних моделей «Світ у мініатюрі» відбудеться 6 травня об 11-й годині у Музеї історії ХНУРЕ, під час якої організатори запропонують цікаву екскурсію для всіх присутніх з розповіддю про своє захоплення колекціонування моледей військової техніки.

Проведення виставки «Світ у мініатюрі» стало можливим за активної участі гуртка харківських моделістів-колекціонерів «Kharkiv Model Show» та сприяння керівництва Харківського національного університету радіоелектроніки.

Працюватиме виставка до 22 травня і буде відкрита для відвідувачів у будні дні з 9 до 16 години.

Також під час проведення виставки збиратимуться кошти на допомогу пораненим військових у Харківському військовому госпіталі.

Деякі з представлених на виставці моделей можна буде придбати на аукціоні, який відбудеться 22 травня о 14-й годині, а виручені на ньому кошти також підуть на лікування бійців АТО.

Адреса Музею історії ХНУРЕ: просп. Леніна, 14, вхід з боку вулиці Серпової.

1 Comment

  1. Шановні організатори! Я не знаю, хто і як обирав учасників виставки, але “нет пророка в своем отечестве”!
    В стінах ХНУРЕ відбуватиметься ця виставка, але ж у нас є видатний моделіст, професор Аврунін Олег Григорович, два покоління його родини – це творці харківських танків. У нього – унікальна колекція власноруч зібраних моделей танків, яка у березні експонувалась у бібліотеці Короленка. Є унікальні кораблі, літаки. І чому ж ніхто не здогадався спитати у колектива ХНУРЕ, може і у нас є бажаючі виставити свої експонати? Це дуже прикро – дуже поважний вчений не може показати своє хобі своїм же студентам. Терміново виправте цю ганебну помилку. Доц. каф. біомедичної інженерії ХНУРЕ Л.Авер’янова

Comments are closed.