2 липня в Херсоні презентують діяльность Української миротворчої школи

2 липня 2015 року об 11.00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара (м. Херсон, вул. Дніпропетровська, 2, 3-й поверх, схема проїзду) відбудеться презентація напрямків діяльності Української миротворчої школи в рамках пріоритетних проектів, які реалізовувались у східних, західних та південних регіонах України.

“Ми робимо світ менш конфліктним” – за цією максимою учасники УМШ з Волинської, Донецької, Луганської, Одеської, Херсонської областей та м. Києва презентуватимуть власний досвід упередження та модерації різних видів конфліктів, що стосуються ідентичності, історичної пам’яті, бачення спільного майбутнього, а також заходів посиленої підтримки та сприяння соціально-психологічній адаптації внутрішньо переміщених осіб, підготовки кваліфікованих фахівців соціальної сфери, що працюють з ВПО, розвитку взаємоповаги та толерантності у полікультурному регіональному контексті.

Українська миротворча школа запрошує до участі у заході активістів регіональних громадських організацій, експертів, лідерів етнічних громад, журналістів, представників органів місцевої влади та самоврядування.

Під час презентації напрямків діяльності УМШ, а також визначення наслідків впливу реалізованих проектів на формування сучасного нон конфліктного суспільно-політичного, соціально-культурного та етнорелігійного поля України, обговорюватимуться перспективні можливості активізації процесів громадської самоорганізації як засобу підтримки субрегіонального діалогу та стабільності.

Вхід вільний для всіх, хто має активну громадську позицію та зацікавленний в збереженні миру та спокою в нашому регіоні.

Для вирішення організаційних питань, просимо попередньо зареєструватись: анкета учасника/ці .

3 – 4 липня 2015 року в м. Генічеську відбудеться виїзне засідання учасників УМШ: «Нові акценти та пріоритетні напрямки миротворчої діяльності на майбутнє».

Українська миротворча школа – це проект консорціуму громадських, державних, освітніх і науково-дослідницьких установ України та Республіки Польща, який працює за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

За додатковою інформацією звертайтеся до Наталії Дорофєєвої представниці МГО “Нова генерація” на е-пошту newgenerproject@gmail.com

Джерело