Євген Шаповалов‎: На Донбасі ніколи не було української влади, – нема її й сьогодні

Голові Донецької військово-цивільної
адміністрації п. Жебрівському П. І.

Голови Донецького обласного
Товариства імені Олекси Тихого
Шаповалова Є. О.

Звернення

(щодо встановлення осіб, які організовували і проводили так званий референдум 11 травня 2014 року в місті Дружківка, та проведення місцевих виборів на Донбасі)

11 травня 2014 року в нашому місті було проведено повномасштабний і велелюдний референдум. Діяло десятки виборчих дільниць, в яких були задіяні сотні голів і членів комісій. Референдум проводився всупереч Закону України і був направлений на відокремлення Донеччини від України.

В комісіях на референдумі приймали участь всі ті люди, які неодноразово працювали на виборчих дільницях на виборах різних гілок влади. Проведення референдуму було підтримане міською радою, більшістю партій і громадських організацій Дружківки. Виборчі ділянки розташовувалися у тих же приміщеннях (школи, клуби), в яких завжди проходили легітимні українські вибори різного рангу.

Дії, які були проведені в місті Дружківка і вцілому на Донбасі, не мали ніякого відношення до процесу легального волевиявлення та не несуть жодних правових наслідків. Але проведення так званого референдуму призвело до незворотних трагічних наслідків. Референдум розв’язав руки нашим покидькам-сепаратистам і російській воєнщині. В регіоні йде війна, гинуть вояки, мирні жителі, старі, діти.

На сьогодні від активної громадськості міста надходить розлога інформація, що особи, які були організаторами, ініціаторами, та/або приймали участь у проведенні референдуму 11 травня 2014 року, можуть бути заявлені в члени виборчих комісій на місцевих виборах 2015 року.

На підставі Закону про звернення громадян, звертаюся до Вас з проханням надати роз’яснення щодо наступних питань:

1. Які заходи були проведені і що конкретно було зроблено для встановлення осіб, які були організаторами так званого референдуму в місті Дружківка і вцілому на Донеччині 11 травня 2014 року?

2. Які заходи були проведені стосовно членів комісій так званого референдуму в Дружківці і вцілому на Донеччині 11 травня 2014 року?

3. Чи були порушені кримінальні провадження щодо осіб, які ініціювали, організовували та/або проводили так званий референдум 11 травня 2014 року на території Донецької області. Якщо такі провадження є, – то скільки їх, в яких містах, або районах області, і на якій стадії знаходиться розслідування?

Пане губернатор. Вся владна структура на Донбасі пронизана кадрами і духом партії Регіонів, яка на сьогодні успішно трансформувалася в Опозиційний блок, інші структури. Це в минулому комуністичні функціонери, прокурорські, суддівські, міліцейські працівники, КДБ, шахтні «генерали», а тепер вже їх діти и, навіть, онуки. А зараз це «господарі Донбасу». У нас на Донбасі ніколи не було української влади, – нема її й сьогодні.

Процес виборів тут завжди проходив під суворим контролем влади Донбасу. От і сьогодні ми чітко бачимо вояжі Колєснікова, Королевської, інших «донецьких» в Слов’янськ, Дружківку, Костянтинівку і інші міста Донбасу. Їм прислуговує вся місцева влада регіону, а особливо місцеві ради, і вони зроблять все для перемоги на місцевих виборах, і переможуть.

Виходячи зі сказаного, я вважаю і закликаю Вас у найближчий час визначитися: чи Ви зможете за чотири місяці своїми діями створити таку політичну обстановку в регіоні, коли більшість мешканців проголосує не за опозицію? Якщо Ви в цьому не впевнені, то Вам треба зробити все, щоб вибори на Донбасі не відбулися.
Якщо на місцевих виборах на Донеччині знову переможуть «донецькі», то це буде вина президента, який Вас призначив, а тягар відповідальності ляже особисто на Вас, пане Павло. А головний і самий блючий удар отримає Донеччина!

Прошу Вас надати мені відповідь у встановлений законом термін на адресу: ____________________________________________________

Євген Шаповалов