Хочете бути активним учасником громадського життя, але не знаєте з чого почати?

Шановні представники неурядових організацій, волонтери,

переселенці та активні громадяни!

Запрошуємо вас 13 та 14 червня (субота — неділя) взяти участь у майстер-класах. Географія учасників, яких запрошуємо долучитися до заходів, наступна: Красноармійськ, Костянтинівка, Димитрове, Селидове, Добропілля, Білицьке, Олександрівка та усі інші міста, що входять до складу районів вище перелічених міст.

Якщо ви прагнете представляти інтереси своєї громади та впроваджувати  відповідні пропозиції на рівні місцевої влади, проводити адвокаційні кампанії та контролювати витрати, що йдуть із місцевого бюджету, хочете бути активним учасником громадського життя, але не знаєте з чого почати? Долучайтеся до заходів, які проводить ГО “Донецький прес-клуб” (детальніше http://pclub.dn.ua) в рамках діяльності Коаліції патріотичних сил Донбасу.

Дуже часто в нашій країні влада вирішує за людей як і куди розвиватися громаді. Але вся суть у тому, що згідно 5 статті Конституції України “Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади, органи місцевого самоврядування”. Але як реалізовувати це право в Конституції не написано. Дізнатися про те,  як діяти аби досягнути потрібних результатів, які інструменти є у громади для вирішення тих чи інших проблем, про це та багато іншого ви дізнаєтеся 13 та 14 червня.

Ми компенсуємо транспортні витрати. Звертаємо вашу увагу: про місце проведення ми поінформуємо окремо, вже після отримання реєстрації на захід.

Просимо усіх охочих зареєструватися за телефоном: 050 273 39 85 Світлана та 050 42 42 103 Тетяна.

Тренер Сергій Карелін – керівник громадської організації “Розвиток локальної організації” та експерт з бюджетної політики ГО “Центр політичних студій та аналітики”.

13 червня ТЕМА: “Використання інструментів демократії участі”

Орієнтовна програма заходу:

9.30-10.00– реєстрація
10.00 – 11.00– Як ефективно використати Закон Украни “Про доступ до публічної інформації”? Чим відрізняються інформаційні запити від звернень громадян?
11.00 – 12.00 – Що таке локальна демократія? Основні поняття. Структура. Юридичне підґрунтя. Ви зрозумієте роль громадськості в місцевому самоврядуванні, дізнаєтесь про способи взаємодії із владою.
12.00 – 13.00 – Що таке “адвокація”? Особливості адвокаційних кампаній, для чого вони потрібні?

13.00-13.30 — перерва на обід

13.30- 15.00 – Громадські слухання як інструмент вирішення локальних проблем. Майданчик для обміну думками, під час яких зближуються влада та громада.
15.00-17.00 – Питання/відповіді, індивідуальні консультації із тренером.

14 червня попередня ТЕМА: “Бюджетна децентралізація. Як впливати та контролювати бюджетні процеси?” (звертаємо увагу: у разі виникнення потреб від учасників висвітлювати іншу проблематику, тему другого дня буде змінено)

Орієнтовна програма заходу:

9.30-10.00– реєстрація
10.00 – 12.30– Що таке бюджетна децентралізація? Як цей процес відзначиться  на житті пересічних громадян?

12.30- 14.30 – Як впливати та контролювати бюджетні процеси? Питання/відповіді, індивідуальні консультації із тренером.

З повагою колектив Донецького прес-клубу