Сільськогосподарські підприємства Чернігівської області будуть модернізовані

[caption[captionDCIM101GOPRO DCIM101GOPRO
Експертна група вчених з Естонського Університету Природничих Наук знайомилась та вивчала існуючий досвід розвитку молочного тваринництва в Чернігівській області з 9 по 12 вересня 2015 року.
В рамках ознайомчого візиту учасники зустрілись з Кулічом В., головою Чернігівської ОДА, Мілютенко Т., начальником управління агропромислового виробництва Чернігівської ОДА та відвідали сільськогосподарські підприємства області і обговорили можливості співпраці. У ході спілкування було наголошено на наявності значного потенціалу для розвитку міжрегіонального співробітництва між Україною та Естонією.
Розвиток молочного господарства Естонії зробив значний крок вперед. Естонський Університет Природничих Наук має потенціал і може презентувати свій досвід в першу чергу для тих країн, які проходять аналогічний шлях розвитку.
Метою проекту є запровадження нововведень у виготовленні кормів, годівлі та тваринництві, а також поширення знання про ветеринарію в Україні. В планах є тестування господарств в області молочного тваринництва, проведення ретельного аналізу виготовлення кормів і вирощування тварин, включаючи ветеринарію; таким чином можуть бути надані точні рекомендації для покращення виробництва.
В ході проекту будуть проведені тренінги з садівництва та тваринництва, де будуть висвітлені питання з прикладної науки та досвід з практичного виробництва, включаючи аспекти здоров’я тварин та стан навколишнього середовища. Відібрані підприємства будуть забезпечені планом для подальшої діяльності на майбутні роки. Виконання цих планів буде відстежуватися, і, при необхідності, оновлюватися та доповнюватися. Після завершення проекту співробітництво з зацікавленими групами буде продовжуватися.
Даний візит проходив в рамках реалізації спільного естонсько-українського проекту спілки громадських організацій «Народна Рада Чернігівщини». Проект має на меті впровадження успішної економічної моделі конкурентоспроможного та екологічного молочного стада на сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області.
Діяльність проходить за підтримки МЗС Естонії.

СГО «Народна Рада Чернігівщини»