В Краматорську відбулася публічна дискусія «Стан, проблеми та шляхи вирішення питань національно-патріотичного виховання молоді Донеччини»

Українською миротворчою школою та Інформаційним центром Майдан Моніторинг за сприянням Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти та науки України, Донецької обласної державної адміністрації  28 вересня 2015 року у приміщенні музею Донбаської державної машинобудівної академії було проведено публічну дискусію «Стан, проблеми та шляхи вирішення питань національно-патріотичного виховання молоді Донеччини». У заході взяли участь представники виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, ветерани, громадські діячі та ЗМІ.

12028855_888253614545544_1048634558465219056_o

Вітання від голови облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації П.Жебрівського учасникам форуму передав директор департаменту з питань внутрішньої політики О.Меланченко. Він констатував, що в першу чергу українцям потрібна самоідентифікація – усвідомлення себе як частини нації та її культури.

У заході взяли участь начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України М.Ляхович та голова комітету національно-патріотичного виховання Громадської ради при МОНУ А.Грива. Спілкування з ними  відбулося в форматі скайп-конференції.  Були обговорені основні засади Концепції Державної цільової соціальної програми виховання на 2016-2020рр. та питання співпраці навчальних закладів різних регіонів щодо участі у дитячо-юнацькій військово-спортивній патріотичній грі „Сокіл” („Джура”).

В обговоренні проблем національно-патріотичного виховання дітей та молоді взяли активну участь начальник управління культури і туризму А.Певна, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Макаренко. Під час обговорення були внесені пропозиції: проведення в навчальних закладах та музеях «живих» зустрічей з героями, воїнами АТО, створення в музеях області залів історії сучасної України.

Заступник керівника АТО К.Соколов акцентував увагу на питаннях військово-патріотичного виховання молоді. Він запропонував відновити шефство військових частин над навчальними закладами області та поширити проведення уроків мужності за участю учасників АТО, що допоможе пробудити у молоді почуття поваги до військових та відповідальності за свою державу.

О.Бригинець, радник Міністра інформаційної політики України, наголосив на пріоритетах  патріотизму до держави та  усвідомленні кожного мешканця Донбасу з українською державністю.

Учасники дискусії висловили думку, що національно-патріотичне виховання молоді – один із основних аспектів активізації мобілізаційної кампанії  в Україні. Почесне право та обов’язок боронити державу мають виконати насамперед мешканці донецького краю. А наша справа навчити молодь бути захисниками держави.

Під час заходу також обговорювалися питання щодо проміжного звіту про реалізацію плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2014-2015 роках та обговорення ходу виконання регіонального плану дій з реалізації даної Ініціативи.

За результатами зустрічі було прийнято резолюцію, яку було направлено відповідним структурним підрозділам Донецької облдержадміністрації для використання у роботі.

За інформацією Департаменту з питань внутрішньої політики ОДА

Джерело