Анонс. Виставковий марафон робіт бійців АТО. Харків

БО “Міжнародний благодійний фонд “ТВОРЧА   КРИЇВКА”

 

Виставковий марафон робіт учасників програми

ТВОРЧОЇ  РЕАБІЛІТАЦІЇ бійців АТО

“МАНДРІВКИ  ТВОРЧОЇ КРИЇВКИ. ТВОРЧІ КІЛОМЕТРИ”.

Харків: дві тисячі шістсот п’ятнадцятий кілометр.

 

24-26  листопада 2015 р. при підтримці АКЦентр (адаптаційно-культурний центр ВО «Українські Рубежі», м. Харків) планується експонування виставки в Харкові (приміщення Харківського автомобільно-транспортного технікуму, пл. Конституції, 28). Крім виставки в програмі  передбачається проведення прес-конференції, семінару по творчій реабілітації та майстер-класу з живопису.

IMG_9713 (1)

Починаючи з жовтня 2014 року на території Верховинського району Івано-Франківської області розпочалися заходи з психологічної, соціальної та біографічної реабілітації бійців АТО методами ТВОРЧОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ, організовані БФ “Міжнародний благодійний фонд “Творча Криївка” спільно з жителями Верховинського району (громадськими активістами, власниками приватних садиб, священиками, простими мешканцями сіл). Проекти творчої реабілітації носять соціальний характер, адже у кожного є можливість долучитися до допомоги воїнам та зробити свій внесок. Чотирнадцятий заїзд пройшов у селі Росішка на Закарпатті,  п’ятнадцятий та сімнадцятий— на Арабатській стрілці, шістнадцятий заїзд — в с.Більшовик Голоприсатнського району Херсонської області. Вісімнадцятий заїзд пройшов в Яремчанському, а дев’ятнадцятий — в Верховинському районі Івано-Франківської області. Творча реабілітація воїнів триває й до сьогодні.

Впродовж 19 заїздів в “Творчій Криївці”  побували, відновили  сили, набралися наснаги та відчули радість життя 160 воїнів з різних підрозділів з усіх куточків України. Допомога воїнам основується на розробленому Віталіною Масловою методі творчої реабілітації: комплексному підході до людини, який через перебування на природі, фізичну активність, арт-терапію, спілкування та знайомство з культурою, історією та побутом створює простір, захищений від зовнішнього впливу, де людина може спокійно допомагати собі сама: простір, в якому з’являються сили, натхнення, бажання позитивних змін у собі та розуміння того, що відбувається в душі.

Впродовж заїздів під час живописної терапії хлопці створювали картини, представлені на виставці. Ніхто з них не мав художнього досвіду, більшість останній раз малювала в школі. Але кожен з них вклав часточку своєї душі — саме тому їхні роботи так сильно вражають. У назві першої, Верховинської виставки є підзаголовок: “Нульовий кілометр”, бо виставкою в Верховині розпочався виставковий марафон “Мандрівки Творчої Криївки”, в рамках якого роботи хлопців побачать міста України та Європи. Впродовж шести місяців ми знайомитимемо українців з нашим проектом творчої реабілітації. І в назві виставки завжди фігуруватиме відстань, яку виставка проїхала з Верховини — центру району, в якому розпочався наш проект.

В недалекому майбутньому планується розширення діяльності з організації заходів творчої реабілітації воїнів в інших районах Івано-Франківської області та інших областях України. “Мандрівки Творчої Криївки” допоможуть нашим майбутнім партнерам усвідомити важливість збільшення кількості регіональних центрів творчої реабілітації.

Проекти “Творчої Криївки” – волонтерські, ми завжди потребуємо допомоги всіх, кому небайдужий стан воїнів, які повернулися з війни або знаходяться у відпустці.

Тому картини, що експонуються на виставці, можна купити в форматі ТИХОГО АУКЦІОНУ — ви можете повідомити волонтерам проекту чи працівникам музею, галереї чи іншого місця проведення виставки про Ваше бажання купити одну з робіт та ціну. В кінці експонування виставки в Вашому місті ми передамо Вам обрану Вами картину.

Впродовж експонування виставки плануються різноманітні заходи (творчі зустрічі, майстер-класи, круглі столи тощо), присвячені темі творчої реабілітації, тому слідкуйте за новинами!

 

ЕТАПИ МАРАФОНУ

  • Нульовий кілометр: виставка в Верховині (музей Гуцульщини): 7.06-18.06.2015.
  • Сто тридцятий кілометр: виставка в Івано-Франківську (галерея “Бастіон”): 23.06-1.07.2015.
  • Двісті шістдесят п’ятий кілометр:  виставка у Чернівцях (міська Ратуша): 21.07-23.07.2015
  • Шістсот двадцятий кілометр: виставка у Новоград-Волинському (Центральний парк Культури і відпочинку): 25.07.2015
  • Дев’ятсот тридцять п’ятий кілометр: виставка у Львові (Палац Мистецтв): 1.08-8.08.2015
  • Тисяча триста вісімдесятий кілометр: виставка у Бердичеві (в рамках Всеукраїнської конференції учасників АТО, Бердичевська районна державна адміністрація): 14-16.08.2015
  • Тисяча вісімсот п’ятдесятий кілометр: виставка в Кременчуці, Полтавської області (Міській Будинок Культури): 21-23.08.2015
  • Дві тисячі сто сороковий кілометр. Центр програми Фулбрайта, вул Еспланадна, 20, оф. 904.
  • Дві тисячі шістсот п’ятнадцятий кілометр: ХАТТ, Конституції, 28, м.Харків.
  • Фініш виставкового марафону. Три тисячі дев’яностий кілометр: 4-18 грудня 2015 року, Національний Музей історії України в м.Києві.

Фото