“Працюємо заради відновлення довіри в суспільстві” – Кризовий медіа-центр “Сіверський Донець”

5 грудня 2015 року відбулося представлення діяльності кризового медіа-центру “Сіверський Донець“, що працює в Сєвєродонецьку за підтримки Української Миротворчої школи.

Про історію та діяльність медіа-центру розповідає Олена Ніжельська:

Олена Ніжельська
Олена Ніжельська

Назва медіа-центру вибрана невипадково, адже Сіверський Донець – це зараз та ріка, яка стала умовним кордоном.

Перекинутий прапор над зруйнованим вибухом мостом – це символом того, чому присвячена робота нашого медіа-центру: об’єднанню двох берегів.

6_5
Прапор України з’єднав два береги Сіверського Донця у місці зруйнованого вибухом моста

Зараз ми живемо в умовах агресивної інформаційної війни Росії, від якої потерпають саме східні регіони.

Спочатку ми стали жертвами маніпуляцій, а потім вже ми стали жертвами прямої агресії. Коли постало питання, чим саме зайнятися у визволеному місті, в якому проблем і тем для громадського інтересу більш ніж достатньо, було прийнято рішення про створення медіа-центру. Це та задача, яку потрібно було вирішувати першочергово.

Саме тому ми створили цю організацію, яку ми розглядаємо, як публічну платформу для акумуляції та оперативного розповсюдження об’єктивної інформації щодо актуальних подій політичного, військового та суспільного характеру заради відновлення взаємної довіри в суспільстві.

Робимо ми це в першу чергу заради відновлення довіри у нашому суспільстві, адже брак довіри – це одна з ключових причин, яка призводить до такої ситуацій, в якій ми опинилися”.

Детальніше дивіться у відео

Проект «Українська миротворча школа» реалізується коаліцією громадських організацій за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.