В Новопскові запрошують навчатися українській вишивці

Краєзнавчий музей селища Новопсков Луганської обл. запрошує бажаючих навчитися українській вишивці на майстер – класи досвідчених майстринь.

10623724_1660367834240209_2485056267380962157_o

Планується проведення шести майстер-класів, на яких майстрині навчать бажаючих вишивати хрестиком, гладдю та бісером. Після навчання відбудеться виставка робіт учнів.

Перший майстер-клас пройде 5 грудня 2015 р. об 11.00 у приміщенні Краєзнавчого музею. Вестиме його майстриня з с. Піски Віра Гнатенко. Бажаючі зможуть освоїти вишивання хрестиком.

Під час навчання співробітники музею розкажуть про історію слобожанської вишивки, а саме навчання проходитиме в залі вишиванок.

На майстер-класи запрошені переселенці зі Сходу України та місцеві жителі. Метою  заходів є налагодження між ними порозуміння та допомога переселенцям безболісно інтегруватися у місцеві громади.

Заходи відбудуться за підтримки Української Миротворчої школи.

Проект «Українська миротворча школа» реалізується коаліцією громадських організацій за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

1 Comment

  1. Мільйони українців були змушені шукати кращої долі за кордоном, але навіть у чужих країнах вони пам’ятали про своє походження та змогли вразити світ своїм талантом. Українці займали важливі державні посади у чужих країнах, підкоряли космос та високу моду, знімалися у найкращих фільмах та робили важливі наукові відкриття для людства.
    Дізнайтеся про 25 українців, які прославили нашу державу на весь світ: http://kp.sells.com.ua/top-25-diasporyan-yaki-proslavili-ukrainu-na-ves-svit/n50

Comments are closed.