Місцеві мешканці Чаплинки та військові налагоджують взаємодію

Військовослужбовці, що дислокуються в Чаплинському районі 26 січня 2016 року на декілька годин спробували відчути в який спосіб волонтери намагаються залучати ресурси для допомоги ЗСУ.

Під час зустрічі мешканців селища Чаплинка, Херсонської обл. та військовослужбовців на території одного з підрозділів, було організовано майстер клас з виготовлення сувенірів. За допомогою волонтерів вони створювали паперові троянди, розфарбовували гільзи, робили сувеніри. До творчої роботи із задоволенням долучились і діти.

хенд мейд

Натомість, для учасників заходу військовослужбовці  приготували куліш, познайомили з військовою технікою та зброєю, що особливо зацікавило дітей.

общаярози

Готові сувеніри подарували дітям, троянди –  жінкам.

квіти в руках

Ефект від заходу перевершив очікування. Навіть і не сподівались, що хлопці так захопляться роботою. Отже, задоволення отримали всі.

квіти 1

Для організаторів майстер класу подібний захід – це експеримент. Але зараз очевидно наскільки така форма взаємодії є корисною, адже сприяє налагодженню стосунків між місцевим населенням та людьми у формі.

техника

Планується використати цей досвід і в інших підрозділах.

Проект «Назустріч один одному» реалізується Чаплинським районним осередком Ліги соціальних працівників України в рамках проекту Української Миротворчої Школи за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Альона Ращупкіна