“Нове обличчя Біляївщини” готує для вас найнеочікуваніші туристичні сюрпризи в новому 2016 році!

29 грудня у  Біляївці відбувся 1-й громадський форум «Нове обличчя Біляївщини». Він був ініціюваний Біляївською РДА в рамках Української миротворчої школи.

Ідея форума полягала в об’єднанні мешканців району та залучених експертів з обласного центру  у створенні єдиного стилю району як цілісної території, якою пишаються мешканці та яка приваблює туристів.

 

img_4021

В процесі обговорень учасники шукали особливі риси району, визначали його привабливі та слабкі сторони.

Модератор форуму Фазиль Аскеров, директор Центру туризму «Південна ліга», член Обласної асоціації розвитку туризму ділився з присутніми досвідом створення і просування туристичних проектів в Одеській області та інших регіонах України, враженнями від подорожей та власним баченням розвитку району.


Учасник форуму Микола Роженко, єксдиректор Нижньодністровського національного

природного парку, так описав враження від форуму на фейсбуці:

«Сьогодні прийняв участь у форумі з питань розвитку Біляївського району.

Оскільки в центрі обговорення перспектив розвитку району була тема

туризму і офіційного представника Нижньодністровського національного

природного парку не було, надав присутнім необхідну інформацію щодо

функціонування установи в регіоні. Відповів на питання, що виникали

під час дискусії».
img_4026
Після формування бачення розвитку району учасники форуму у трьох групах виробляли ідеї для ключових подій 2016 року, які формуватимуть новий імідж району як серед його мешканців, так і наших гостей.

Ця група запропонувала одразу дві дуже цікаві події під умовними назвами «Перший карась» та «Де раки зимують?»

Їх проведення заплановано на квітень та жовтень відповідно і вони точно стануть подіями року і увійдуть в історію району!

Біле озеро, яке є справжньою перлиною району, невдовзі має всі шанси стати найромантичнішим місцем України. Робоча група вже знає як це зробити.

img_4028

Під цим аркушем  поки що заховані наші головні секрети «Перший карась» та «Де раки зимують?».
Але Фазиль Аскеров обіцяв впродовж найближчих двох тижнів опрацювати всі ідеї та оформити їх для подальшої презентації усім зацікавленим сторонам.

Робочі групи, які були започатковані на форумі, відкриті для всіх, кого зацікавила ідея. Контакти координатора групи невдовзі будуть розміщені на сайті РДА.

Біляївщина також готує масштабний туристичний сюрприз  на травень. Ми плануємо стати повноправними учасниками всесвітньої акції  «Ніч музеїв».

img_4025

Проект «Арт в катакомбах» вже на початковому етапі є міжрегіональним, адже у його створенні відтепер буруть участь наші колеги з Херсону, організатори форуму урбаністики, які мали змогу взяти участь у форумі завдяки Українській миротворчій школі.

img_4024

Форум однозначно вдався! Він надихнув на цілу низку ідей, частину з яких дозволить реалізувати конкурс творчих робіт, деталі якого буде оголошено в січні, одразу після свят.

Ключовою номінацією конкурсу буде дизайн зупинки транспорту, який стане єдиним для всіх доріг і всіх населених пунктів району.
Чому саме зупинка?

Біляївщина транзитний район. Зупинка важливий пункт для подорожуючого. І ми хочемо, щоб він став інормаційним центром, порадником щодо найближчих планів, щоб саме тут формувалося оновлене сприйняття нашого нового обличчя як у мешканців району, так і у тих, хто поки що його просто проїжджає. Ми переконані впродовж року ми зможемо зробити так, щоб їхали не повз нас, а саме до нас, ще з найсміливішимі туристичними очікуваннями!

 

Людмила Ямщикова, радник голови РДА, керівник проекту