ОРДіЛО, а не “ДНР-ЛНР”, шо не ясно?

Як відомо, відповідно до Закону України від 16.09.14 №1680-VII тимчасово окуповані російським агресором території Донбасу названі “окремими районами Донецької та Луганської областей” що, відтак, і слід вважати офіційно запровадженою українською державою термінологією стосовно вказаних незаконних утворень.

Як відомо, натомість у висловлюваннях і текстах службових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, матеріалах ЗМІ часто-густо зустрічаються “ДНР” та “ЛНР”, іноді навіть без “т.зв.” та без “лапок”. Неподобство.

Тож ми звернулися до Міністерства інформаційної політики у контексті повноважень, визначених Положенням про Міністерство інформаційної політики,  довести до суб’єктів владних повноважень, засобів масової інформації (принаймні державних) доцільність використання на означення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей (а також – на означення тамтешніх режимів) саме терміну “окремі території Донецької і Луганської областей” чи то пак “ОРДіЛО” або ж “ОРДЛО”.

У Мінфнформполітики чомусь (хоча йдеться про використання терміну, запровадженого законодавчим актом) вирішили проконсультуватися:

Мінстець-ОРДІЛО-відповідь

Тож чекаємо, коли нас таки буде додатково поінформовано і неодмінно одразу поінформуємо і вас.

4 Comments

  1. В министерстве грамотные есть? Даже если так как они указывают то не ОРДiЛО, а ОРДтаЛО! А еще лучше придумайте аббревиатуру которая не то что за один а и за два произношения не выговорится, что бы 6 согласный да подряд! И с другой стороны многие часто употребляют такие названия государств как Мексика, Сирия, Южная Корея, Египет и многие другие! Хотя эти слова не являются названиями стран!!! это борьба с мельницами, причем ветряными, а люди сами разберутся что и как называть! Вспомните как вы сами говорили – единственным носителем власти является кто? – правильно -НАРОД, вот народу и решать как кого называть и как называться самим!!!

  2. Правильно, а лучше по-русски(надо же защищать их право на русскоязычие). ОтСОС – Особые территории с особым статусом. =)

Comments are closed.