А ми казали: основні “податкові реформатори” вичищені з уряду

4 березня 2016 р, головою уряду був Арсеній Яценюк, який продовжував чіплятися та торгуватися за свою посаду. Саме його уряд просував ганебну “податкову реформу”.

Міністром фінансів була Наталія Яресько, яка тоді розглядалася як найбільш імовірний наступний голова уряду – якщо б відставка Яценюка таки відбулася б. Саме вона очолювала міністерство, яке відповідало в уряді за ганебну “податкову реформу”.

Заступником міністра фінансів Яресько, яка тоді цілком впевнено відчувала себе в уряді та розраховувала як мінімум на підвищення, була Олена Макєєва. Саме вона відповідала в міністерстві фінансів за розробку і проведення ганебної “податкової реформи”.

У той день на сайті “Майдан” була оприлюднена стаття Голови правління Інформаційного центру “Майдан МоніторингNataliya Zubar “Чому керівникам уряду, зокрема Мінфіну, не повинно бути місця в новому уряді“.

Яценюк оголосив про свою відставку 10 квітня 2016 р.

14 квітня парламент затвердив новий склад уряду, де не знайшлося місця Яресько.

Сьогодні, 28 квітня 2016 р., оголосила про свою відставку з уряду Макеєва. Справу закрито.

Мораль – не переходьте дорогу Інформаційному центру “Майдан Моніторинг”.

Chacha Shushuridze

1438031625

Фото УНІАН

28 квітня 2016 р. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу за участі Президента України Петра Порошенка, про що повідомив Урядовий портал. На зустрічі Володимир Гройсман повідомив про необхідність розробки нової податкової системи, яка буде простою, сталою, позбавленою популізму і даватиме час бізнесу для адаптації до нових умов.

“Ми маємо повернутися до дискусії щодо нової податкової системи, і маємо дати відповідь на деякі питання: вона повинна бути простою у розумінні і має бути сталою. Найголовніше, що ми маємо її прийняти не за день до нового року, а маємо дати час для адаптації бізнесу, для адміністрування. Вона не має бути популістичною. Це ті параметри, над якими ми будемо працювати”, – заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду повідомив, що питання повернення до розробки податкової реформи було обговорено зі Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні, цю ідею також підтримує Президент України.

Прем’єр-міністр зазначив, що є багато напрацювань з цього питання, та висловив переконання, що вдасться вийти на консолідоване рішення, яке буде ухвалено Парламентом України.