Друга Національна освітня (не)конференція EdCamp Ukraine

9 та 10 квітня 2016 року в Україні вдруге відбудеться Національна освітня (не)конференція EdCamp Ukraine – унікальна подія з підвищення кваліфікації шкільних педагогів у руслі edutainment (education&entertainment). За відгуками вчительок і вчителів, які відвідали Першу національну (не)конференцію, EdCamp для них – «як Діснейленд для дітей», сповнений вражень та нового захопливого досвіду.

Screenshot (135)

            Ініціатори заходу – ГО «ЕдКемп Україна» (www.edcamp.org.ua) та Продюсери освіти П@Ель (www.pael.pro) – у такий спосіб розбудовують спільноту відповідального вчительства, щоб змінювати освіту України «знизу», мотивуючи та залучаючи до розробки й упровадження освітніх реформ самих педагогів.

Подію включено до переліку заходів Міністерства освіти і науки України на 2016 рік, оскільки, як зазначив заступник міністра освіти Павло Хобзей, «EdCamp є позитивною практикою, що допомагає вчителям, які хочуть змін, будувати іншу систему, покращувати роботу школи». Павло Хобзей також планує відвідати захід, щоб особисто поспілкуватися з педагогами спільноти відповідального вчительства. (Не)конференція для шкільних педагогів входить і до плану заходів Інституту модернізації змісту освіти, із яким нещодавно
ГО «ЕдКемп Україна» підписала меморандум про співпрацю.

У цьому прагненні змінювати освітній простір України на краще команду EdCamp Ukraine підтримує The EdCamp Foundation (www.edcamp.org) в особі виконавчої директорки Хадлі Фергюсон та керівниці програм Кім Сівік, Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, перша леді України Марина Порошенко, Міністерство освіти і науки України в особі Заступника Міністра Павла Хобзея та директорки Інституту модернізації змісту освіти Наталії Вяткіної, голова Громадської Ради при Міністерстві освіти і науки України Галина Усатенко та усі небайдужі освітяни країни. До партнерського кола (не)конференції також долучилися Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні, ініціатива Всесвітнього економічного форуму Global Shapers Сommunity, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Microsoft, Intel, Велика ідея (платформа Спільнокошт), Соca-Cola Hellenic Ukraine та ще понад 40 партнерських організацій.

У своєму зверненні до команди EdCamp Ukraine меценатка, громадська діячка, дружина президента України Марина Порошенко висловила впевненість у тому, що «завдяки таким заходам, як Друга національна (не)конференція для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016, можна сформувати генерацію прогресивних і професіональних педагогів, а також побудувати модерну українську школу, у центрі функціонування якої будуть інтереси, потреби і бажання дитини», а представниці Благодійного фонду Петра Порошенка візьмуть участь у (не)конференції.

500 учасниць і учасників, включаючи шкільних педагогів із різних регіонів, адміністраторів освіти усіх рівнів, представників/-иць бібліотечного й музейного сектору, громадських організацій та бізнесу, учнівства та їхніх батьків, студентства педагогічних спеціальностей, 80 національних і міжнародних експерток та експертів із 12 країн світу – Бєларусі, Великобританії, Вірменії, Грузії, Італії, Нідерландів, Німеччини, США, Угорщини, Франції, Швейцарії та України –  зберуться в Культурному центрі «Бейт Дан» у Харкові.

EdCamp Ukraine – це унікальна платформа професійного зростання для вчительства України. Як пояснюють натхненник руку EdCamp в Україні Олександр Елькін та експертка в побудові спільноти EdCamp в Україні Марина Пащенко, «(не)конференція проходить у новому форматі дискусійного заходу, у якому учасники/-ці самі визначають перебіг його роботи, EdCamp ґрунтується на принципах безкоштовності, незалежності та вільної ініціативи». «Важливим для свободи професійного зростання, – наголошує координаторка програм The EdCamp Foundation Кім Сівік, є  підпорядкування (не)конференції закону
«про дві ноги», який створює демократичну атмосферу та заохочує учасниць/-ків обирати саме ті сесії, які відповідають їхнім потребам
».

Друга національна (не)конференція EdCamp Ukraine 2016 матиме кілька тематичних акцентів: нові технології в навчанні, недискримінаційний підхід в освіті, інтеграція громад, англійська мова як державний пріоритет.

Ключові сесії проведуть усесвітньовідомі едукатори: доктор філософії, практичний філософ, автор багатьох книг Оскар Бреніф’є (Франція, Париж) розкриє взаємозв’язок критичного мислення і відповідальності; лекторка і тренерка з ненасильницької комунікації Ева Рамбала (Угорщина, Будапешт) поділиться досвідом, як захистити себе через співпрацю та поглиблення взаємин; про формування в школі навичок 21 століття, прорив в освіті завдяки змішаному навчанню та застосуванню цифрових технологій роповідатиме Естер Воуджитскі (США, Пало Алто, Каліфорнія), викладачка журналістики і засновниця програми Palo Alto High School Media Arts, почесна запрошена наукова співробітниця в MediaX у Стенфорді.

За два дні у рамках (не)конференції відбудеться 145 унікальних сесій у 17-ти локаціях та дві подіумні дискусії, присвячені обговоренню візії нової української школи та проблемі виявлення й подолання усіх видів дискримінації в освіті, у тому числі питанню інклюзивної освіти.

Під час (не)конференції 11 координаторок/-ів поділяться досвідом організації регіональних міні-EdCamp’ів, що відбулися у грудні 2015 р. – квітні 2016 р., і порадять, як провести (не)конференцію у своїй школі. Педагоги також зможуть удосконалити свою майстерність, відвідавши презентацію спеціально перекладеного до події топ-курсу авторитетної МООК платформи Coursera та побувавши на відкритих уроках. Останні відбудуться за методикою «акваріум»: учителі/-ки проведуть уроки у збірному 8-му класі, сформованому з дітей з усієї України завдяки Фонду «З країни в Україну», а всі присутні нададуть доброзичливий і професійний зворотній зв’язок. Частину програми буде присвячено музейній педагогіці, роботі в музеях з метою співпраці в рамках навчального процесу.

У рамках EdCamp Ukraine 2016 передбачаються також інтерактивні зони, обговорення цілей сталого розвитку ООН у сфері освіти та гендерної рівності, формат спілкування «Жива бібліотека», освітній квест, презентація унікального німецько-українського проекту «Молодь і дебати», ексклюзивний випуск журналу про EdCamp Ukraine 2016 від Видавничої групи «Основа», благодійна акція. Буде анонсовано унікальну програму для підтримки розвитку руху EdCamp в Україні – «EdCamp у коробці».

7 квітня о 14.00 у Харківському кризовому інфоцентрі «НАКІПЄЛО» відбудеться офіційна прес-конференція Другої національної (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine за участі оргкомітету ГО «ЕдКемп Україна» – Олександра Елькіна, Марини Пащенко, Олени Малахової, Ірини Міньковської, а також Програмної директорки The EdCamp Foundation Кім Сівік (США, Філадельфія).

9 квітня о 9:00 на місці проведення (не)конференції перед її початком відбудеться прес-тур, на який організаторська команда запрошує (за попередньою акредитацією) всіх представників/-ць медій, а власне захід розпочнеться офіційним урочистим відкриттям о 10:00.

За запитом представникам/-цям медій попередньо може бути надана програма Другої національної (не)конференції. Команда EdCamp Ukraine готова сприяти в організації ексклюзивних інтерв’ю з учасницями та учасниками, експертним колом, партнерами події.

Місце проведення:

Культурний центр «Бейт Дан» (м. Харків, вул. Тобольська, 46, www.beitdan.org.ua).

Карта проїзду https://goo.gl/maps/tglaZ

Офіційний сайт руху EdCamp в Україні:

www.edcamp.org.ua

 

Веб-сторінка EdCamp Ukraine 2016:

http://bit.ly/edcampukraine2016

Офіційні соціальні мережі:

Facebook: www.facebook.com/EdCampUkraine
Twitter: www.twitter.com/EdCampUkraine
Instagram: www.instagram.com/EdCampUkraineё

YouTube: https://www.youtube.com/c/EducationalproducersPaEl

Хештег для учасників/-ць і кореспондентів/-ок: #EdCampUkraine

Контактна інформація для партнерства:

Олександр Елькін, голова організаційного комітету, к.т.н.

Моб.: +38 050 302 31 32

Акредитація ЗМІ для участі у прес-турі – до 8 квітня, 20:00:

Ірина Міньковська, PR-менеджерка

Моб.: +38 066 18 89 975
Інформаційна довідка:

EdCamp уперше було проведено у 2010 році натхненними едукаторами з Філадельфії (США). На сьогодні понад 950 заходів у 26-ти країнах світу об’єднали 70 000 педагогів і різних стейкхолдерів навчального процесу з усіх куточків земної кулі для відкритого обміну учительським досвідом, співпраці й вирішення спільних завдань.

 

За дослідженнями The World’s Top 10 Most Innovative Companies of 2015 in Education формат EdCamp є 6-им у всесвітньому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій 2015 року.

Україна стала 9-ою державою світу й 3-ою в Європі, яка приєдналася до цього всесвітнього руху завдяки ГО «ЕдКемп Україна». За 9 місяців від проведення Першої (не)конференції (23 і 24 червня 2015 року) команді EdCamp Ukraine вдалося об’єднати понад 2 000 педагогів з усієї країни в рамках національної та регіональних подій.

Партнерське коло EdCamp Ukraine 2016: 

  • Продюсери освіти та технологічні гурмани «П@Ель»
  • The EdCamp Foundation
  • Global Shapers Community, ініціатива World Economic Forum
  • Клуб успішних жінок, м. Харків
  • Система шкільного менеджменту School Champion
  • Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні
  • Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні
  • Microsoft в Україні
  • Intel Education в Україні
  • Велика ідея (платформа Спільнокошт)
  • Coca-Cola Hellenic Ukraine
  • Фонд Порошенка
  • Культурний центр «Бейт Дан»
  • Фонд «Джойнт»
  • Благодійний фонд «Мистецький арсенал»
  • Український Форум Благодійників
  • Благодійний фонд України «Відкриті серця»
  • Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА»
  • Центр гендерної культури і Музей жіночої та гендерної історії
  • Фонд «З країни в Україну»
  • Фонд «Професійний розвиток Харкова»
  • Всеукраїнське об’єднання «Українські рубежі»
  • Клуб Фасилітаторів.UA
  • Фонд BrainBasket
  • Створення мальованих відео «Artscribe»
  • Bridal Group
  • Global English Center
  • Технічна студія «Винахідник»
  • FIRST LEGO League
  • ПРОЛЕГО: інноваційні освітні технології
  • Живий зошит
  • Ресурсний центр «ГУРТ»
  • Видавнича група «Освіта»
  • Видавництво «РАНОК»
  • PR-агенція Bagels&Letters
  • WOMO: мама в ділі
  • Культурно-освітній проект Happy Ukraine
  • Hi-Tech.UA
  • Реанімаційний пакет реформ
  • Music Camp International
  • Impact Hub Odessa
  • Центр інноваційної освіти «Про.Світ»
  • Інтерактивна онлайн-освіта EdEra
  • Готель «Мир»
  • Таксі «Мир»
  • Premier Palace Kharkov
  • Freshline Sandwich Bar
  • Mafia: італійська та японська кухня
  • SWEETER – coffee to go
  • Виноробне господарство Князя Трубєцкого
  • IT-Sector Kharkiv
  • Паритет-Агро
  • Магазин плитки «Kerama Expert»