Євромайдан‬ завершив шлях до Незалежності України

Часто чую від багатьох знайомих що всі проблеми почалися з Євромайдану.

Навпаки, наш шлях, як Незалежної України зароджувався в лісах Карпат, продовжувався в таборах Сибіру, голодував на Революції на Граніті та мерз під час Помаранчевої Революції, але по суті почався з Євромайдану.

Всі, хто брав участь у подіях останнього Майдану, ви не повинні зневірюватись і слухати піжонські фрази від “а я же гаваріл…”. Адже Шлях до Незалежності не будується одним розчерком ручки і ми і досі йдемо до цього шляху. Але саме остання Революція дала змогу змінити парадигму залежності від Росії.

Треба лише зчипивши зуби докладати зусиль для того, щоб відбитися від ворога. Хай ті “а я же гаваріл” і далі говорять, то їхня справа глухих цинніків, неспроможних до дій. Лише говорити, збільшуючи свою власну вагу у своїх очах. А ви не говорили, Ви діяли і Ви вистояли нашу Незалежність на Майдані, Ви вистоюєте її на опорних пунктах.

Саме ‪#‎євромайдан‬ завершив шлях до Незалежності, яким йшла Україна з 1991 року. Він сформував та завершив консенсус в українському суспільстві, яким ми бачимо Історію України, яким ми бачимо сьогодення і Майбутнє. І ця війна є лише зайвим доказом того що Україна йде від Росії і тому та так пручатися. Війна, яка повинна була бути у 1991 році, стала у 2014 році.

Без подій Євромайдану ми б і далі були колонією Росії.

evromaydan

Фото

Віталій Овчаренко, ІЦ “Майдан Моніторинг”