Чому батько новопризначеного голови Одеської ОДА знаходиться у списках “Миротворця”

На одеському сайті Інфопростір сьогодні з’явилася така публікація:

12 січня 2017 р. Президент України Петро Порошенко представив в Одесі нового голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Звичайно, що одеситів та й усіх українців зацікавила постать нового очільника ОДА. Деякі факти його біографії ми виклали у цій статті. В ній є багато інформації про самого Максима Степанова та про його старшого брата, адвоката Ігоря Степанова.

Сьогодні ми хотіли би трохи написати про батька – Володимира Володимировича Степанова.

У 1977 р. сім’я Степанових переїхала з Амурської області СРСР до м. Слов’янськ Донецької області, де Максим Степанов закінчив середню загальноосвітню школу та потім вступив до медичного університета у м. Донецьк. Чому саме таку професію вибрав майбутній очільник одеської області? Батько Максима Володимировича – заслужений лікар України. Зараз є головним лікарем міської лікарні м. Слов’янськ.

У 2014 р., коли розпочиналися сумнозвісні події на Сході України, Володимир Володимирович Степанов окрім своєї роботи у лікарні також був депутатом місцевої ради м. Слов’янськ. Був членом Партії Регіонів, членом фракції цієї партії у раді.

12 квітня 2014 р. члени терористичного угрупування під керівництвом росіянина Ігоря Гіркіна (псевдонім Стрєлков) захопили райвідділок міліції та міську раду Слов’янська. Аби узаконити ці військові угрупування 28 квітня 2016 р. місцевої радою проводиться внечергова сесія, на якій приймається рішення про створення “народної дружини”, про відсторонення від обов’язків голови міської ради Нелі Штепи та обрання виконуючим обов’язки голови “народного мера” В’ячеслава Пономарьова. Із 60 депутатів ради присутніми на тій сесії було 42, які одностайно прийняли ці рішення, дозволивши фактично бойовикам окупувати місто. Серед присутніх та голосуючих був і Володимир Володимирович Степанов.

Відео тих подій.

Після окупації Слов’янська Володимир Володимирович продовжив виконувати свої обов’язки головного лікаря міської лікарні.

27 вересня 2015 р. ім’я Володимира Володимировича Степанова з’явилося на сайті “Миротворця” у розділі “Сепаратисти,  посібники окупантів”.


Зараз Володимир Степанов є членом виконкому міської ради м. Слов’янськ. Балотувався на останніх виборах від партії “Наш край”.

Ім’я Володимира Володимировича Степанова також згадується у досудовому розслідуванні за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами “Міської лікарні ім. Леніна” в Слов’янську Донецької області через несумлінне ставлення до них при пересилці виробів медичного призначення, за ознаками складу злочину ч.2 ст. 367 (Службова недбалість).

“За інформацією “Всеукраїнської Мережі людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ)”, та згідно листа ДУ “Український центр контролю за соцхворбами МОЗ України”, Міністерство охорони здоров’я України у вересні-жовтні 2015 року перерозподіло вироби для лікування людей з ВІЛ/СНІД та профілактики ВІЛ. Мова йде про препарати для тестування рівня CD-4 та вірусного навантаження ВІЛ-1, частина яких була направлена із “Міської лікарні ім. Леніна” в Слов’янську Донецької області до низки обласних центрів профілактики та боротьби зі СНІДом: Запорізького, Полтавського, Рівненського, Херсонського обласних та Київського міського. Там відчували різку нестачу в тестах.

Однак при пересилці тестів було допущено порушення температурного режиму, що призвело до псування реагентів та неможливості їх подальшого використання. Загальна вартість зіпсованих реагентів складає 3 022 909,44 грн. В результаті близько 3550 пацієнтів з ВІЛ (у тому числі вагітних жінок та дітей) не змогли пройти так необхідні обстеження.

Тільки вдумайтесь: реагенти надсилали через “Нову пошту”, причому поштовий оператор попередив про відсутність послуги пересилок вантажів з дотриманням температурного режиму.

Відповідальними особами за пересилку реагентів були головний лікар слов’янської лікарні Степанов Володимир, завідувач відділенням профілактики ВІЛ/СНІДу Кушаков Олександр, головний бухгалтер медзакладу Пристинська Н.С. Причому Степанов та Кушаков знали, що транспортування реагентів без дотримання відповідного температурного режиму призведе до їх псування.

В “Міській лікарні ім. Леніна” міста Слов’янська виправдовуються, що порушили температурний режим через відсутність обладнання для транспортування реагентів при мінусовій температурі. Таким чином, посадові особи закладу свідомо допустили ймовірність псування реагентів, без яких не можуть обійтись тисячі українців.”

Детальніше можна ознайомитися тут.

==============

Від Майдану:
Звісно, можна припустити, що сталася помилка, і Володимир Володимирович (от бувають же імена в людей!) Степанов виявиться не батьком і навіть не родичем новому голові Одеської ОДА.
Ймовірність маленька, але все ж таки вона існує, допоки не буде доведено зворотнє.

Але оскільки цей персонаж вже вигулькнув – то принагідно варто спитати  правоохоронців: є людина, яка своїм підписом підтвердила, що то вона принесла війну в наш дім. Чи є по ній провадження? Чи покарана вона?
А якщо ця людина ще й родич свіжопризначеного високопосадовця, то як так сталося, що той пройшов спецперевірку?

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.