Почала діяти перша приватна бібліотека підлітка-візочника Дмитра Ружевича з Донеччини!

Завітали вчора до Дмитрика в гості та побачили його родину за кропіткою роботою – книжки розподіляються по полицях, ящики з новими подарунками зі всієї України вже відкриті та чекають у черзі на полиці.

До речі, вже не вистачає тих полиць, що подарував голова села Дмитриковій бібліотеці. Отже, шукаємо добродіїв, що зроблять нові стелажі для книжок (бажано щоби приїхав проектувальник меблів та зробив точні розрахунки).

Другий рік поспіль наш друг Дмитро з села Сергіївка (Слов’янський район, Донецька область) листується з однолітками з усієї країни, аби дізнатися про їхнє життя і здолати сум інвалідного візка та байдужість оточуючих, для яких візочник – «непомітна проблема». Разом з листами діти надсилають книжки – Дмитро любить читати, але в шкільній та сільській бібліотеці бракує сучасних книг, особливо – українською (Дмитро збирає виключно україномовні книги).

Подаровані дітьми звідусіль книги Дмитро позначатиме власним екс-лібрисом, який виготовив для нього київський волонтер. Частина книг з приватної «Бібліотеки Дмитра Ружевича» потраплятиме до місцевих книгозбірень – в його школі та рідному селі. Так 13-річний хлопець, який має складну ваду здоров’я, подолав самотність та став для свого величезного селища КЛЮЧЕМ до культурного прориву.

Цього разу привезли багато смачних подарунків від 4 роти “Січ” разом з її командиром Максимом Волинським, також книжки від «Карітасу» та Отця Василя, що передали йому з Волині.

Ще наші файні дівчата Алевтина та Христя привезли книжки від Івана Андрусяка. Та від моєї музи – співачки Анжеліки Рудницької передали цікаві книжки! Роздрукував плакати про Дмитрикову бібліотеку, щоби сільська громада швидше отримала інформацію про нашу спільну добру справу та швидше долучилася до неї.


Шановні друзі, приєднуйтеся до нашої спільної та корисної справи, допоможемо разом створити потужний читацький осередок у самому Центрі Донеччини!

З пошаною, станичний Краматорського ПЛАСТУ, голова ГО “Культурно-освітня фундація “Лібері Лібераті” Максим Потапчук.
Тел.: 099 140 50 29
LiberiLiberati@gmail.com