АНОНС. Семінар «Інфраструктура миру»

21 березня 2017 року о 14:00 в Клубі «6-й кут» (вул. Гіршмана 9/27, м. Харків) розпочне свою роботу науково-практичний семінар «Інфраструктура миру».

Організатори семінару — східноєвропейська мережа Глобального партнерства із запобігання збройних конфліктів та коаліція Українська Миротворча Школа.

Ініціатором проведення семінару є Андрій Каменщиков –  координатор міжнародного об’єднання громадянських миротворчих організацій «Глобальне партнерство з запобігання збройних конфліктів» у Східній Європі  (East Europe regional coordinator of the Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict), автор доповіді “Стратегічні рамки та потенціал розвитку громадянської миротворчої діяльності в Україні”, яка була представлена у Харкові 6 березня 2017 року (повний запис презентації тут https://youtu.be/cI9kSm-JwU0).

Метою семінару  є обговорення напрямів участі українського громадянського суспільства у становлення мирної і сучасної України, а також сприяння подоланню наслідків насильства і розбрату, з якими країна зіткнулася протягом останніх трьох років.

Ми плануємо не тільки описати загальні напрямки миротворчої діяльності та її потенціал, а й продемонструвати практичні приклади проектів, що реалізуються громадськими організаціями та їх консорціумами, які вже працюють в цих областях. Сподіваємося також показати конкретні цільові показники, які можуть бути досягнуті в результаті розвитку подібних програм в доступному для огляду майбутньому.

Особливу увагу буде приділено наступним питанням:

  • Створення «Інфраструктури миру» або потенціал розвитку громадянської миротворчої діяльності в Україні.
  • Інтеграція різних категорій населення, які постраждали від конфлікту.
  • Побудова «мостів» у розділеному суспільстві. Зміцнення соціальної солідарності через збільшення можливостей трансформації конфліктів та іншім.

 

До участі в семінарі запрошуються представники органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, соціологи, політологи, журналісти, вчені і освітяни.

Семінар триватиме 3 години.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ігоря Дубровського, ІЦ  «Майдан Моніторинг»

тел +380506194397

e-mail: dubrig@ukr.net