Ужоси децентралізації на Донбасі

Дружківка вбиває селище, яке не може приєднати

Я, ДЕПУТАТ ОЛЕКСІЄВО-ДРУЖКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, ГОЛОВА КОМІСІЇ З ЗАКОННОСТІ ЄВГЕН ШАПОВАЛОВ – ЗВЕРТАЮСЯ ДО ДЕПУТАТІВ ДРУЖКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ !!!

22 грудня на сесії міськради Ви будете приймати бюджет
міста. В ньому закладається й фінансування селищ.

Від імені всіх мешканців Олексієво-Дружківки прошу Вас настояти на виділення нашому селищу хоча б 50 відсотків коштів (із розрахунку на одного мешканця), у порівнянні з тими, які закладені на кожного мешканця Дружківки.

Нагадую Вам, що згідно з законом бюджет міста і його селищ формується за принципами справедливості і неупередженості між громадянами і громадами!

За моїми даними (інформація селищного голови) на 2018 рік селищу не виділяється нічого!

Це порушення законів, і державних, і моральних, і етичних.

В жовтні на депутатському дні ми в присутності всіх Вас передали меру міста план розвитку селища на 2018 рік. Його сума складає майже вісім мільйонів гривень.

Пан Гнатенко при Вас обіцяв розібратися і допомогти. Але замість того зовсім залишив селище без коштів. І це не дивлячися на те, що від підприємств, які функціонують на території селища, а зареєстровані в Дружківці, місто отримує десь біля семи мільйонів гривень податків.

Пан Гнатенко при Вас обіцяв відзвітувати перед виборцями нашого селища, але досі цього не зробив. Тому прошу Вас заставити його приїхати на сесію Олексієво-Дружківської селищної ради, яка відбудеться після Вашої сесії і пояснити депутатам і представникам громади як формувався бюджет і чим ми гірші за мешканців міста.

Вважаю дії керівництва міста грубою, безсилою і ганебною помстою за неможливість законного приєднання нашого селища (відсутність спільних кордонів) до майбутньої Дружківської громади.

Просимо депутата від “Батьківщини” Тетяну Бухаркову і депутата від РПЛ Олександру Пахомову зачитати це звернення депутатам перед початком роботи сесії!

Дії депутатів будуть оцінені по протоколу голосувань за рішення про бюджет міста.

Шаповалов Євген
Депутат Ол.-Дружківської селищної ради
Член ІЦ “Майдан-Моніторинг”.