Думай що читаєш! (Відео влог про книги)

Перемикач мов

Сьогоднішній випуск книжкового блоґу #fedorchuk_books присвячений книзі «Світ повний демонів. Наука як свічка у пітьмі» видатного американського астрофізика та популяризатора науки Карла Сагана (1934 – 1996).

 

Це остання книга, яку встиг написати володар Пулітцерівської премії, один з найбільш відомих вчених, які займалися дослідженням Космосу на предмет існування інших цивілізацій та ґрунтовно досліджували т.зв. НЛО та імовірність існування позаземних цивілізацій.. Ця книга – неймовірне джерело інформації про те, в який спосіб у сучасній цивілізації здатні жити поруч антинаука, різноманітні забобони, примітивні вірування та сучасні технології, які дозволяють перейти межі можливого.

Протягом років Карл Саган досліджував різноманітні паранормальні явища й прийшов до висновку, що сучасні медіа спеціально підтримують ірраціональну віру в надприродне, свідомо нехтуючи науковими поясненнями чи банальною перевіркою фактів. Рівень обізнаності Карла Сагана вражає, він з однаковим захопленням та аргументами розповідає про злочини інквізиції, про проблеми фундаментальної науки, міркує про свободу та права людини, а також попереджає про небезпеки, які несе в собі безконтрольний уряд. Книга Карла Сагана є прекрасним зразком науково-популярної літератури, яка виходить за межі якоїсь окремої теми з галузі психіатрії, астрономії чи астрофізики, історії чи антропології, звертаючись до проблем сучасності та майбутнього.

Це оптимістичний погляд, який демонструє здобутки науки, які стали в нагоді людству, попри те, що значна частина людства відмовляється від наукового знання та його методів, віддаючи перевагу ірраціональному мисленню та сліпій вірі, яка базується на невігластві та забобонах.

Задовго до виникнення терміну гібридна чи інформаційна війна, Карл Саган демонструє бридкий арсенал інформаційних маніпуляцій та пропонує власний науковий метод розпізнання маячні, яку намагаються запропонувати людству політики, екстрасенси, а також служителі різноманітних небезпечних культів, що ширяться планетою.

Підписуйтесь на сторінку в фейсбуці Fedorchuk_books

https://www.facebook.com/fedorchuk.books/

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.