Нарешті створено глосарій термінів агресії РФ, який ми вимагали 5 років тому.

17 листопада 2016 року Голова Правління Інформаційного центру „Майдан Моніторинг“ Наталія Зубар, разом з двома колегами – представниками громадських організацій України, звернулась до РНБО України з пропозицією про створення тлумачного словника термінів, які б релевантно відбивали ситуацію сьогодення і середньої перспективи, належно характеризували б агресію Росії проти України та її компоненти, особливо пов’язані з інформаційною війною.

Ось це звернення: Необхідно створити тлумачний словник термінів агресії Росії

Минуло майже 5-ть років, і 20 жовтня 2021 року на сайті РНБОУ з`явилось повідомлення: „Апарат РНБО України розробив Глосарій, який рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією АР Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей“ .

Ознайомившись з глосарієм (це можна зробити тут ), Інформаційний центр „Майдан Моніторинг“ висловлює радість, вітає Апарат РНБО України з доброю роботою, і висловлює сподівання, що й надалі діалог і співпраця РНБО України з громадськими організаціями України буде розвиватись, набувати нових форм, а її результати будуть вагомим внеском у справу підвищення обороноздатності нашої держави в гібридній війні.

ПС. Подяку відправлено електронним зверненням.