Запрошуємо на вікриття благодійної виставки “Розлам Харків” у Львові

Перемикач мов

Де: Артцентр «Дзиґа» (вул. Вірменська,35)

Коли: 28 лютого, 19:00

«Розлам Харків» — художньо-документальна фотовиставка про урбаніцид — цілеспрямоване знищення міста: руйнацію цивільних об’єктів, терористичні дії проти мирного населення.

Виставка організована громадськими організаціями Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» та «Україна СОС» за фінансової підтримки Crown Agents International Development (CAID) Фонду реагування громадянського суспільства в Україні (UCSERF). CAID є зареєстрованою у Великобританії благодійною організацією, яка є частиною Crown Agents Limited Group; UCSERF надає гранти існуючим українським організаціям громадянського суспільства (ОГС), які перебувають у величезній напрузі, надаючи допомогу, щоб вони могли продовжувати надавати основні послуги місцевим громадам по всій країні.

Світлини презентують реальні злочини РФ проти українського народу. У Харкові зруйновано вже більше ніж 11 тисяч об’єктів інфраструктури: житлові будинки, школи, університети, лікарні, садочки, торгівельні центри, ресторани та будинки культури. Мета виставки показати руйнацію другого за розміром міста України через жорстокість і амбіційність російського диктатора.

Фотографії зроблені командою воєнних документалістів Інформаційного центру «Майдан Моніторинг» з 12 березня 2022 до 12 лютого 2023 року.

«Розлам Харків» вже експонували в Полтаві, Ужгороді, Бережанах, Збаражі, Варшаві, Мюнхені, Бонні, Празі і Лондоні. На виставці також будуть проходити благодійні збори на потреби ЗСУ для Сергія Жадана («Авто для ЗСУ»), для воєнних документалістів ІЦ «Майдан Моніторинг» і ГО «Україна СОС». Під час відкриття один з найвідоміших сьогодні харків’ян Сергій Жадан зачитає свої вірші.

На відкритті виставки будуть присутні:

Сергій Жадан — український поет, фронтмен гуртів «Жадан і Собаки» і «Лінія Маннергейма». На відкритті Сергій зачитає свої вірші. 

Автори фотографій — Катерина і Олексій Свід, харків’яни, документалісти ІЦ «Майдан Моніторинг».

Олександр Шевченко — харків’янин, голова ГО «Україна СОС».

Сторінки ГО «Україна СОС»:

Сторінки ІЦ «Майдан Моніторинг»:

Сайт (ви знаходитеся тут)

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair